Anxhela Ferro, shqiptarja që do të dizenjojë mjetet e transportit në Francë
Përditësuar së fundmi: 24/09/2019

Anxhela Ferro, shqiptarja që do të dizenjojë mjetet e transportit në Francë

Share
nga Ornela Trupja
Sht 24, 2019

Anxhela Ferro, është 22 vjeçarja nga Berati, e cila po ndjek studimet në Francë në degën “Transportation Design”. Shumë shpejt ajo do të jetë shqiptarja që do të dizenjojë mjetet e transportit në Francë, mjete si makina, autobuzë, jahte e shumë të tjera. Me një pasion të madh për pikturën që në moshë të vogël (sepse dizajn-in nuk e dinte që ekzistonte) po shkëlqen në fushën e saj, në një nga universitet më të mira në Francë. Për BusinessMag.al ajo thotë se kjo degë ka parësore plotësimin e nevojave të klientit, prandaj ka zgjedhur të studiojë dizajnin e mjeteve të transportit.

Lexo: Ervis Trupja, shqiptari që i bashkohet ekipit të LinkedIn

Studimet në Montpellier i dhanë njohuri më të thella për artin, e veçanërisht për këtë degë, madje kuptoi se arti përfshinte shumë dimensione. Nuk e pati të lehtë të fillonte të studionte këtë degë. Do të paragjykohej për faktin se ishte degë që e studionin vetëm meshkujt, por Anxhela guxoi dhe ia doli të ketë rezultate të shkëlqyera dhe së shpejti synon të arrijë atje ku ëndërron.

Në klasën e saj janë vetëm tri vajza. Për të arritja më e madhe është studimi i degës që ka ëndërruar. Mbështetja e familjes nuk i ka munguar asnjëherë. Por të studiosh në një vend si Franca ka mjaftueshëm shpenzime dhe kjo e ka nxitur Anxhelën të punojë si babysitter apo punë të tjera që mund të përballojë një student.

Ajo ka bërë shumë punime në kuadër të projekteve shkollore. Fakti që punimet i janë vlerësuar, e ka nxitur të japë maksimumin dhe shpreson shumë që tregu francez ku ajo mendon të zhvillojë karrierën, “t’i përqafojë” këto punime e më tej t’i vendosë në praktikë.

Lexo: Ledian Shera, i riu që po prek ëndrrën e Silicon Valley

“Për mua pasioni nuk mund të ndiqet nga parimet, të dyja shkojnë bashkë me njëra-tjetrën. Një dizenjues i zoti, shpreh në punimet e tij personalitetin dhe udhëhiqet nga parimet”, thotë Anxhela.

Anxhela ka një mesazh për të gjithë bashkëmoshatarët e saj: “Zgjidhni të bëni në jetë atë që mendoni se mund ta bëni më mirë. Nëse udhëhiqeni nga pasioni, arritjet tuaja do t’i kalojnë pritshmëritë”.