AIDA prezanton mundësitë për investime në Shqipëri, në Dubai » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 04/04/2017

AIDA prezanton mundësitë për investime në Shqipëri, në Dubai

Share
nga Fiorela Jaupi
Pri 04, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Shqipëria përfaqësohet për herë të parë nga Agjencia Shqiptare e Zhvillimit të Investimeve (AIDA) në Forumin Vjetor të Investimeve në Dubai. Në këtë kuadër, AIDA po zhvillon një sërë takimesh me zyrtarë të niveleve të larta dhe me investitorë të rëndësishëm duke shkëmbyer kontakte dhe prezantuar mundësitë që Shqipëria ofron për investime.

Drejtori Ekzekutiv i AIDA-s, z. Genti Beqiri zhvilloi një takim me Nënsekretarin e Ministrisë së Ekonomisë së Emirateve të Bashkuara Arabe, z. Abdulla A. Al Saleh, gjatë të cilit u diskutua mbi potencialet që Shqipëria ofron për investitorët e huaj në fusha të ndryshme, veçanërisht në sektorët e energjisë, infrastrukturës dhe turizmit.

Gjithashtu, z. Beqiri e njohu Nënsekretarin e Ministrisë së Ekonomisë me nismën e qeverisë shqiptare për rritjen e investimeve në formën e partneriteteve publike dhe private (PPP), të prezantuara në projektin “1 Miliardë Dollarë”. Një çështje tjetër e cila u diskutua, ishte edhe hapja e një linje të re fluturimesh direkte mes Tiranës e Dubait, si një mundësi më e mirë ndërlidhjeje mes dy vendeve.

Drejtori Ekzektuiv i AIDA-s e ftoi z. Abdulla A. Al Saleh të vizitojë vendin tonë, i cili nga ana tjetër shprehu gadishmërinë për të vizituar Shqipërinë, duke treguar edhe interes për aktivitetet që organizohen në vendin tonë në fushën e investimeve dhe tregtisë.

Një takim tjetër i rëndësishëm ishte ai me Zv. Presidentin e Dhomës së Tregtisë së Dubait, gjatë të cilit përfaqësuesit e AIDA-s e njohën mbi mundësitë që vendi ynë ofron për investitorët nga Dubai. Disa takime janë zhvilluar edhe me përfaqësuesit e grupeve të mëdha të investitorëve nga vendet e Lindjes së Mesme dhe jo vetëm.

Pjesëmarrja e AIDA-s në këtë event i bashkohet përfaqësimeve ndërkombëtare të niveleve më të larta të sektorit publik dhe atij privat, duke u bërë pjesë e një sërë aktivitetesh të ndryshme si: ekspozitë ndërkombëtare ku AIDA ka edhe stendën e saj, seminare, prezantime të vendeve pjesëmarrëse dhe mundësive që ofrojnë për investime, tryeza të rrumbullakta ndërmjet vendeve pjesëmarrëse etj.

Në Forumin Vjetor të Investimeve marrin pjesë 140 shtete, mbi 100 zyrtarë të niveleve më të larta dhe 15,000 investitorët më të mëdhenj në nivel ndërkombëtar.

Burimi: facebook.com

Evente

Hardh Fest 2017

Shtator 7, 2017
9:00 AM - Shtator 10 9:00 PM

Doing Business 2017

Shtator 28, 2017
në orën 09:00 - 29 Shtator Sep 29 në orën 20:00