5 Hapa për të filluar biznesin tuaj personal


Nëse jeni duke menduar në lidhje me fillimin e biznesit tuaj konsideroni të ndiqni këto hapa të rëndësishme për një fillim të mbarë:

1. Përcaktoni qartë biznesin tuaj

Biznesi juaj duhet të ketë një pikë të qartë ndryshimi nga të tjerët – një shitje të veçantë apo vlera që i jep konsumatorëve. Ajo duhet gjithashtu të ketë një shërbim të përqendruar ose produkt dhe një audiencë të veçantë të synuar.

2. Njihni rregullat dhe legjislacionin

Ju duhet të vendosni se çfarë forme ligjore biznesi juaj do të jetë: korporatë, ortakëri ose në pronësinë tuaj. Ju do të keni përgjegjësi të tjera në qoftë se ju keni të punësuar në biznesin tuaj.

3. Zhvillimi i një plani biznesi

Krijo një plan të detajuar që mbulon të gjitha pjesët e biznesit tuaj, si të administratës, marketingut, shitjes dhe personelit. Sigurohuni që çdo element i planit është “SMART” – specifike, të matshme, të arritshme dhe të bazuara në kohë.

4. Vendosni se si do të mbuloni shpenzimet tuaja fillestare

Të gjitha bizneset e reja kanë shpenzimet fillestare para se të mund të veprojnë dhe të bëhen fitimprurës. Kjo zakonisht merr kohë për të patur konsumatorët dhe klientët besnikë dhe për të krijuar një rrjedhë të rregullt të hollash. Ju do t’ju duhen të holla në periudhën fillestare derisa biznesi të mund të mbulojë shpenzimet e përditshme. Mbani mend se suksesi mund të vijë ngadalë.

5. Kontrolloni progresin tuaj përkundrejt planit tuaj

Monitoroni aktivitetet tuaja dhe mjedisin tuaj të punës rregullisht për ndryshimet që mund të ndikojnë në shëndetin e biznesit tuaj dhe profitabilitetin.

Burimi: getsmarteraboutmoney.ca

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale