15 të rinj fillojnë punën praktike në fushën e TIK


Pas përfundimit të trajnimeve profesionale në Innovation Centre Kosovo (ICK), grupi i parë prej pesëmbëdhjetë të rinjsh kanë filluar punën praktike me pagesë nëpër kompani të ndryshme vendore e ndërkombëtare, gjatë Dhjetorit 2019.

Programi i trajnimit dhe punës praktike me pagesë i cili mbështetet nga GIZ Kosovo dhe Ambasada e Suedisë në Prishtinë, ka për synim aftësimin e të rinjve dhe lidhjen e tyre me tregun e punës në fushën e teknologjisë së informacionit dhe komunikimit. Të rinjtë janë aftësuar në fushat: dizajn grafik, zhvillim i aplikacioneve mobile në iOS dhe Android, programim në Java, HTML/CSS3, Laravel, Python, multimedia dhe SEO (Search Marketing). Qindra kandidatë të rinj pritet të përfitojnë nga ky program edhe gjatë vitit 2020.

Lexo: Lançohet platforma e internetit “Të rinjtë prijnë”

Kandidatët e angazhuar në këtë fazë janë: Nderim Hasani, Adrian Shala, Orgest Blakçori (Solaborate), Lum Xhakalija & Shpend Tahiri (AppBites), Diellza Hoxha & Qendrim Cakaj (Dua AG), Blerta Osmani & Doruntina Morina (Honest Holding), Granit Bytyqi (Pixels Productions), Diellza Rrahmani (Lunatik), Veronë Kadriu (LinkPlus), Margarita Dibrani (Urpays), Shpresa Zeqiri (United Pixels), Valmir Haxhijaha (City Sale) dhe Fiona Idrizi (Hallakate). Nga themelimi i ICK-së më 2012, qendra ka trajnuar 4,327 kandidatë dhe ka ndërmejtësuar punësimin e mbi 1,500 të rinjve në sektorin e TIK.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale