Volkswagen së shpejti "Made in Serbia"
Përditësuar së fundmi: 06/03/2019

Volkswagen së shpejti “Made in Serbia”

Share
nga Neada Muçaj
Mar 06, 2019

Bordi i prodhuesit gjerman të makinave, Volkswagen, po shqyrton zhvendosjen e një pjese të prodhimit në Serbi. Shpenzimet e personelit janë të ulëta në vendet e Ballkanit. Serbia dhe Bullgaria janë të parat që shpresojnë se mund të joshin VW për investimin e shpallur nga Europa Lindore. Investimi, rreth 1.4 miliardë euro, mundëson punësimin e 5.000 personave dhe rrit eksportet e vendit prodhues me 4.5 miliardë euro në vit.

Për të vërtetuar thashethemet që qarkullonin, Thomas Schieb, ambasadori i Republikës Federale të Gjermanisë në Serbi, konfirmoi në një deklaratë të kohëve të fundit.

“Kompanitë gjermane janë shumë të kënaqura në Serbi. 50,000 punonjës janë të punësuar nga investitorët gjerman,” tha ambasada. Përpara kësaj deklarate, Presidenti Serb Aleksandër Vuçiç konfirmoi se Volkswagen planifikon të ndërtojë një fabrikë 400,000 metra katrorë deri në vitin 2022, e cila do të prodhojë makina SUV “Skoda Karoq” dhe “Seat Ateca”.

“Volkswagen në Serbi? Kjo do të ishte fantastike,” tha ambasadori, i cili e përkrah maksimalisht këtë investim. Në shekullin e fundit, Volkswagen kishte VW Beetle 1200 dhe 2 Golf (Golf 1 + 2), të montuara nga industria e automjeteve në Sarajevë (Bosnje-Hercegovinë). Golf dhe Jetta mbanin logon e VW dhe TAS në parakolpin e makinës. Sot, rikthimi në tregun ish-Jugosllav është sërish i mundshëm.

/KosmoEvente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00