Uber po përdor një anije për të shmangur trafikun e tmerrshëm në Mumbai
Përditësuar së fundmi: 07/02/2019

Uber po përdor një anije për të shmangur trafikun e tmerrshëm në Mumbai

Share
nga Ornela Trupja
Shk 07, 2019

Uber po planifikon një mënyrë të re për të shmangur trafikun në një nga qytetet që disponon numrin më të lartë të fluturimeve në botë. Kompania e filloi praktikimin e shërbimit Uber Boat të dielën në Mumbai. Konsumatorët e Uber tani mund të marrin anije midis tre destinacioneve në brigjet ujore të qytetit. Ccmimet variojnë nga 5.700 rupi (80 dollarë) për një anije me 6-8 vende deri në 9,500 rupi (132 dollarë) për anijet e mëdha. Kompania nuk do të ofrojë rezervime individuale. Nëse anija nuk do të plotësojë numrin e caktuar të pasagjerëve nuk do të bëhet i mundur udhëtimi. Në një deklaratë Prabhjeet Singh u shpreh se Uber do të krijojë një platformë multimodale për të siguruar një shërbim sa më cilësor kundrejt klientit. Kompania synon që me këtë risi të ketë potencialin më të madh të transportiti ujor të qytetit.

Uber Boat është pothuajse gati të veprojë në Kroaci dhe Turqi. Kompania ka ofruar përkohësisht shërbimin përkohësisht në qytete si  Boston, Kairo, Kiev dhe për festivalin e filmit të Kanës në Francë. Një nga zëdhënësit  e kompanisë ka deklaruar për CNN se programi në Mumbai filloi këtë javë në baza pilote por do të zgjerohet në javët e ardhshme.

Qytetet e Indisë janë qytetet me trafikun më të madh në botë dhe sipas një raporti të Consulting Group, vitin e kaluar Mumbai, New Delhi, Bangalore dhe Kolkata kanë humbur më shumë se 22 miliardë dollarë për shkak të trafikut të mbingarkuar.