Trajnim: "Menaxhimi i Burimeve Njerëzore" » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 13/11/2018

Trajnim: “Menaxhimi i Burimeve Njerëzore”

Share
nga Anerola Torollari
Nën 13, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Tiranë organizon kursin 6 mujor (Shtator 2018 – Shkurt 2019) me temë “Menaxhimi i Burimeve Njerëzore”

Tema për muajin Nëntor: Rekrutimi dhe seleksionimi i punonjësve

Çfarë nevojitet për rekrutimin e punonjësve?

b. Analiza e rekrutimeve të sakta/gabuara, nga brenda dhe jashtë biznesit
c. Vendimet që sjellin marrjet/prurjet e suksesshme dhe të dështuara
d. Procesi hap pas hapi i seleksionimit të punonjësit të ri
e. Kompetencat dhe përkthimi i tyre në procesin përzgjedhës
f. Intervistimi sjellor vs situatave “what if…”
g. Praktikë në krijimin e sistemit intervistues sjellor
h. Intervistimi dhe CV/Përshkrimi punës

Hapi 1: Çfarë duhet dhe nuk duhet bërë gjatë intervistimit – Ligji dhe morali
Hapi 2: Përzgjedhja – “it takes a village”
Hapi 3: (skicë) Plani operacional i zbatimit të tyre/ Hartë me stacionet për mirëpritjen në kompani (për
suksesin ose dështimin e gjithë procesit)

Qëllimi final: Pajisja e pjesëmarrësve në trajnim me aftësitë e duhura për REKRUTIMIN
(seleksionimi) si pjesë strategjike e Menaxhimit të Burimeve Njerëzore

Temat gjatë muajve në vazhdim:
Muaji Dhjetor: Vendosja e objektivave në lidhje me pagën/etj,
Muaji Janar: Kontratat e punës, ligji dhe procedurat
Muaji Shkurt: Vlerësimi i Performancës / marrja e masave disiplinore

Lektore
Elida Motro-Iljazi është CEO dhe themeluese e kompanisë “EMI Coaching and Consulting”, një firmë e angazhuar për përmirësimin e performancës së individëve dhe skuadrave në tregun e punës. Elida vazhdon studimet kërkimore të doktoraturës në Vjenë, Universiteti i Shkencave të Aplikuara Eisenstadt në fushën e menaxhimit të Burimeve Njerëzore. Kjo erdhi pasi ka përfituar Certifikatën-Master nga Cornell University në New York për Studimet në Burimet Njerëzore, si dhe Master në Marketing në Universitetin Ekonomik të Tiranës dhe një B.A. diplomë nga Universiteti i Tiranës. Në vitin 2016-2017 ajo ishte lektore dhe pikë kontakti për Shqipërinë për programin ndërkombëtar të qeverisë suedeze për zhvillimin e sektorit privat e atij publik, program i iniciuar e zbatuar prej 15 vitesh nga SIDA, SIPU e JARSKOG KONSULT me pjesëmarrës nga 5 vende të Europës.

Kontakt: Ornela Sulce
E-mail: [email protected]
Tel: +355 (0) 45 800 934

Për më shumë informacion klikoni këtu.

Subscribe në kanalin tonë në YouTube