Teknikat e nevojshme për një prezantim të suksesshëm të startup-it tuaj, prezantohen  nga Elevator Lab

Teknikat e nevojshme për një prezantim të suksesshëm të startup-it tuaj, prezantohen  nga Elevator Lab

 Elevator Lab vijon inkubinim e startup-eve të teknologjisë. Gjatë Pitch Deck dhe One to One Mentoring, mentorë të ndryshëm theksuan rëndësinë e klientit që në konceptimin e produktit. Takimi online mes organizatorëve dhe pjesmarrësve në konkurs u shoqërua me këshilla konkrete rreth prezantimit të një projekt ideje, zhvillimit të saj. Teknikat synohet të ndihmojnë të rinjtë të jenë sa më bindës me projektet e tyre.

Ja disa prej këshillave të mentorëve që mund të vlejnë për çdo lloj startup-i:

1-Nuk mjaftojnë vetëm pëlqimet e tregut pasi pëlqimi është subjektiv.

2- Praktikë dhe vetëm praktikë, -për të mos mbetur “me kujtesë bosh” gjatë prezantimit.

Çdo startup duhet të ketë parasysh 3 elementë kryesorë gjatë prezantimit nëse ai kërkon që të fitojë mbështetje nga personat e caktuar.

Lexo: Start up-et për Inovacionin, hapet konsultimi publik për projektligjin e ri

1-Heandshake pitch- përdor 30 sekondat e parë që të lësh një përshtypje sa më të hijshme edhe vetëm nëpërmjet një lëkundje të dorës.

2-Elevator pitch-maksimumi 1 minut duhet që të fitoni mbështetje nëpërmjet prezantimit që keni bërë.

3- Listen to me pitch-nëse e kap interesin në këto minuta çdo gjë merr rrjedhën e saj.

Nëse klientët nuk janë të interesuar për të ndryshuar diçka, atëherë nuk ka ecuri.

Gjatë prezantimit duhet të kemi parasysh 4 gjëra:

  1. Të ndërgjegjshëm
  2. Të thjeshtë
  3. Të qartë
  4. Të fokusuar

Si të veproni nëse kujtesa ju braktis për shkak të emocioneve?

Për të mbajtur mend diçka duhet ta përshkruajmë në tre mënyra.

1-Kush është audienca dhe çfarë pret nga ne?

2-Cili është objektivi dhe çfarë doni ju që ata të mbajnë mend?

3-Fokusohuni në 3 elemente kyç të produkti

4-Demo ka një rëndësi shumë të madhe.

5-Çfarë është unike?

Shumica e problemeve që has një startup janë pothuajse të ngjashme. Për më tepër, efektet e pandemisë i janë shtuar listës së problemeve për startup-et. Por, kjo nuk ju lejon të humbisni fokusin. Kini parasysh këto rregulla:

Kërkesa duhet të jetë sa më e qartë dhe sa më logjike. Duhet të dish çfarë kërkon.

Nevojat e biznesit në fazën e financimit duhet të jenë të qarta.

Nevojat kryesore që ka biznesi të thuhen në fund të prezantimit.

Mbajtja e kontaktit me sy përcjell interes.

Nëse nuk e dini përgjigjen tregohuni të sinqertë.

Anëtarët e jurisë që ju dëgjojnë mund të mos jenë teknicienë të fushës.

Përgatituni për një kohë të caktuar.

Gjatë prezantimit sigurohuni që të keni disa të dhënat e caktuara.

Investitori e di që në startup gjërat nuk shkojnë mirë në disa raste. Frika më e madhe është kur ai e nuhat momentin kur ju nuk dini diçka.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale