Të zbukurosh biznesin që të ketë sukses. Rafaela Rica Mbështetet nga BERZH 


 

Rafaela Rica është sipërmarrësja e mbështetur nga Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim për të rritur vizibilitetin e biznesit të saj në treg dhe për të zgjeruar portofolin e klientëve të saj.

Një grua në biznes me përvojë të gjatë në marrëdhëniet me publikun, Rafaela Rica krijoi Iceberg Communication në 1999, e cila u zgjerua nga një kompani organizimi eventesh në një agjensi komunikimi, duke përfshirë shërbime siç janë tregtimi i dekoreve, dekore për qytetet për festa si Krishtlindjet, Festat Kombëtare, etj.

Seksioni i BERZH, me fokus gruan dhe biznesin e vogël bën të ditur se, “duke qënë se kompania filloi të fokusohej në shërbimet dekoruese, ishte shumë e rëndësishme të rritej vizibiliteti për këtë shërbim të ri tek klientët. Me financim të Italisë, ne lidhëm Rafaelën me një konsulent lokal, i cili ndihmoi kompaninë të zhvillonte një strategji të re marketingu dhe të risktrukturonte operacionet e saj të biznesit, të rrisë vizibilitetin në treg dhe të tërheqë klientë të rinj, duke përfshirë biznese të mëdha siç janë Deloitte Albania, Statkraft, ndër të tjerë”.

Ajo plotësoi Business Lens  www.ebrdwomeninbusiness.com, një instrument online pa pagesë me të cilën mund të analizosh vetë biznesin: “Business Lens është një instrument i rëndësishëm në mënyrë që të diagnostikoni operacionet e biznesit tuaj dhe të kuptoni nevojat dhe mundësitë e kompanisë. Unë e rekomandoj fort që Business Lens të përdoret dhe nga gratë e tjera në biznes!” thotë Rafaela.

Për të mësuar më shumë se si BERZH mund t’i ndihmojë gratë të arrijnë objektivat e tyre mund të infomoheni këtu:

www.ebrdwomeninbusiness.com
www.ebrd.com/knowhow

#womeninbusiness #EBRD

 

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale