Task Forcë për përmbushjen e protokollit anticovid në sipërmarrjet që lejohen të punojnë


Protokollet për bizneset parashikojnë masa të shtrënguara higjeno-sanitare në mbrojtje të Covid. Masat përfshijnë kontrollin e shëndetit të punonjësve, transport në formë të distancuar dhe qëndrim të distancuar në punë, krahas higjenës së rreptë në ambienin e punës.

Ju mund të shikoni këtu udhëzuesit për aktivitetet që lejohen të operojnë.

Për zbatimit të protokolleve të sigurisë është vendosur të krijohet një Task-Forcë, si një strukturë e posaçme e përkohshme. Task Forcë ngrihet nga Komiteti Ndërministror i Emergjencave Civile.

Komiteti parashikon që kjo, Task Forcë ka për qëllim garantimin e zbatimit të protokolleve të sigurisë në njësitë tregtare të lejuara të ushtrojnë aktivitetin gjatë periudhës së epidemisë.

Lexo: Plani i Nju Jorkut për gjurmim masiv të COVID-19

Task-Forca kryesohet nga Kryeministri dhe në përbërje ka këta anëtarë:

– ministrin e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale;

-ministrin e Brendshëm;

-ministrin e Drejtësisë;

-ministrin e Shtetit për Rindërtimin;

-ministrin e Financave dhe Ekonomisë;

-ministrin e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural;

-ministrin e Turizmit dhe Mjedisit;

-ministrin e Infrastrukturës dhe Energjisë.

Task-Forca ka si mision garantimin e zbatimit të protokolleve të sigurisë në njësitë tregtare të lejuara të ushtrojnë aktivitetin për periudhën e epidemisë së shkaktuar nga COVID19.

Pranë Task-Forcës funksionon Njësia Operacionale, e cila drejtohet nga Kabineti i Kryeministrit dhe në përbërje ka përfaqësues nga:

-Inspektorati Shtetëror Shëndetësor;

-Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Shtetit;

-Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor;

-Inspektorati i Punës dhe Sigurimeve Shoqërore;

-Inspektorati Shtetëror i Mbikëqyrjes së Tregut;

-Autoriteti Kombëtar i Ushqimit;

-Agjencia Kombëtare e Mjedisit.

Njësia Operacionale e Task-Forcës është përgjegjëse për kontrollin në terren për garantimin e zbatimit të protokolleve të sigurisë në njësitë tregtare të lejuara të ushtrojnë aktivitetin për periudhën e epidemisë së shkaktuar nga COVID-19.

Lexo: Inovacion i qëndrueshëm, kura më efikase e post-krizës COVID19

Njësia Operacionale kryen dhe zbaton detyrat e dhëna nga Task-Forca.

Njësia Operacionale, në rast konstatimi të shkeljeve të protokolleve të sigurisë në njësitë tregtare të lejuara të ushtrojnë aktivitetin për periudhën e epidemisë së shkaktuar nga COVID19, i raporton këto shkelje pranë institucioneve kompetente për marrjen e masave përkatëse.

Task-Forca ndihmohet nga sekretariati teknik në detyrat administrative. Sekretariat teknik është Instituti i Shëndetit Publik.

Periudha e veprimit të Task-Forcës dhe e Njësisë Operacionale do të jenë deri në përfundim të periudhës së epidemisë së shkaktuar nga COVID-19.

 

 

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale