Siri ju vjen në ndihmë dhe kur ndaloheni nga policia
Përditësuar së fundmi: 08/10/2018

Siri ju vjen në ndihmë dhe kur ndaloheni nga policia

Share
nga Neada Muçaj
Tet 08, 2018

Një opsion i ri i quajtur “Police” (Policia), do të jetë i disponueshëm për Sirin, i cili regjistron komandën audio nëse drejtuesi i automjetit ndalohet nga zbatuesit e ligjit.

Ky opsion aktivizohet menjëherë nëse ju thoni “Hey Siri, I’m getting pulled over” (Hej Siri, po më ndalon policia).

Opsioni i ri nga Apple i lejon përdoruesit të aktivizojnë një sërë veprimesh të Sirit vetëm me një komandë.

Pasi merret komanda e Policisë, Siri aktivizon modalitetin Do Not Disturb (Mos më shqetëso) duke parandaluar që njoftimet të vijnë, ulë ndriçimin tuaj të ekranit, ndalon muzikën, e dërgon një mesazh tek një kontakt i caktuar me informacionin tuaj të saktë të vendndodhjes dhe regjistron përmes kamerës së telefonit tuaj.

Opsioni i Policisë mund të shtohet duke hapur linkun në një pajisje iOS me Shortcuts të instaluar. Sapo të instalohet, mund të zgjedhësh se cili nga kontaktet do të marrë informacionin e vendndodhjes tënde.

/Fortune