Si të kesh një mënyrë jetese të shëndetshme ndërsa udhëton për punë?
Përditësuar së fundmi: 11/03/2019

Si të kesh një mënyrë jetese të shëndetshme ndërsa udhëton për punë?

Share
nga Ornela Trupja
Mar 11, 2019

Fluturimet e gjata, mungesa e gjumit dhe presionet e punës mund të bëjnë udhëtimin e biznesit stresues dhe të lodhshëm. Është e vështirë të mbash nën kontroll shëndetin kur nuk ndihesh mirë. Mbase ka të bëjë me ndryshimin e motit, apo me emocionet tuaja rreth mënyrës se si klienti juaj do ta presë prezantimin. Këshillat e mëposhtme mund t’ju ndihmojnë të kthjelloni trurin, të ulni ritmin e zemrës, të mbani fokusin dhe të mbani një mënyrë jetese të shëndetshme.

Shmangni trafikun

Shpesh për të arritur në kohë mbledhjet tuaja, ju duhet të merrni një taksi apo një makinë me qera. Ecja jo vetëm që është e mirë dhe për më tepër është një mënyrë e gjetur për të eksploruar një qytet të panjohur. Pamjet e bukura shpesh edhe të motivojnë të ecësh në këmbë. Nëse zyra është larg nga hoteli, zgjidhni një tranzit publik nëse është e mundur. Apo një udhëtim me biçikletë do të ishte tepër i këndshëm. Kostoja do të jetë më e ulët.

Lexo: 3 Shenja që tregojnë se jeni personi toksik në vendin tuaj të punës. Ja si ta menaxhoni

Kaloni kohë duke mësuar rreth kulturës së atij vendi

Të shkosh në një hotel apo në një restorant mishi nuk është diçka e mirë për të shijuar aventurën tënde. Por cila është zgjidhja? Një vizitë në një muze lokal. Ndjekja e artit është një mënyrë e shkëlqyeshme për  të kaluar një pasdite të këndshme me kolegët tuaj. Ndoshta, edhe muzeu ka një restorant.

Doni një shans për të zgjeruar rrjetin tuaj dhe për të mësuar disa histori të vendit, gjatë ngrënies? Mund të krijoni një eksperiencë unike ngrënie (edhe pse jo në një restorant të mirfilltë). Këto lloje restorantesh ofrojnë aventurë, festa dhe kuzhina e të cilëve ofron darka të jashtëzakonshme në vende ekskluzive private.

Largohu nga rutina

Nëse hoteli ofron një palestër nuk do të ndesheni me gjë tjetër veç makinave standarde që i gjeni në çdo palestër tjetër. Nëse moti u lejon, pse të mos shkoni jashtë për një vrap, të bëni një lojë tenis, një lojë basketboll apo një vizitë në një park apo pranë një lumi.

CNN