Si e menaxhon kohën Elon Musk
Përditësuar së fundmi: 13/10/2017

Si e menaxhon kohën Elon Musk

Share
nga Neada Muçaj
Tet 13, 2017

Si bashkëthemelus dhe CEO i Tesla, dhe themelues i Boring Company dhe Neuralink, Elon mund të jetë sipërmarrësi më i zënë në botë.

Sipërmarrësi miliarder ka disa taktika që përdor për të nxjerrë maksimumin nga çdo minutë.

Ja se si e menaxhon ai kohën e tij:

1. Ai fle mjaftueshëm

Edhe në ditët e tij më të ngarkuara, Musk fle 6 deri në 6.5 orë çdo natë.

Ai merr energji nga filxhanët me kafe që konsumon gjatë ditës. Musk e organizon ditën me intervale 5 minutëshe.

2. Ai ka një axhendë shumë specifike dhe vazhdimisht e përditëson për ta bërë më efektive

Takimet e tij janë çmendurisht shumë efektive.

Musk bën vetëm takime që janë 100% të nevojshme. Ai njihet si personi që pushon të gjithë ata që nuk janë të aftë.

3. Ai përdor vetëm email

Musk i shmang telefonatat në çdo rast, duke përdorur email ose mesazhe. “Email është kompetenca ime,” thotë shpesh ai.

4. Ai kryen shumë veprime në të njëjtën kohë

Ai ha drekën gjatë takimeve dhe kontrollon email-et ndërkohë që luan me fëmijët.

5. Ai arsyeton pastaj vepron

Musk mundohet të kuptoj arsyen “Pse?” pas çdo ideje të re. Kjo redukton kohën për të mësuar koncepte të reja gjatë rrugës.

/INC