Si do të duket autobusi i së ardhmes i krijuar nga Mercedes? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 13/06/2017

Si do të duket autobusi i së ardhmes i krijuar nga Mercedes?

Share
nga Fiorela Jaupi
Qer 13, 2017
Studied at Faculty of Economy, Master of Science in Marketing. Content Editor at Business Magazine Albania
lexo me teper >

Mercedes-Benz dëshiron të sjellë transportin autonom për të gjithë.

Vitin e kaluar, autobusi gjysmë-autonom i kompanisë, i quajtur ‘Bus Future’ eci pak më shumë se 12 milje nga aeroporti i Amsterdamit në Schiphol në Haarlem, një qytet jashtë Amsterdamit. Udhëtimi i autobusit ishte veçanërisht mbresëlënës sepse rruga përfshinte respektimin e dritave të trafikut, tuneleve apo korsive të biçikletave.

Mercedes thotë se kërkesa për autobusët autonomë si ‘Future Bus’ do të rritet me shpejtësi pasi popullsia vazhdon të rritet dhe nevojitet më shumë transport publik.

“Ne jetojmë në një botë gjithnjë e më urbane, ku qytetet kanë më shumë se 50% të popullsisë së botës dhe numri vazhdon të rritet me shpejtësi”, tha Wolfgang Bernhard, CEO i “Daimler Trucks and Buses”.

“Nëse gjithnjë e më shumë njerëz do të punojnë në qytete, do të dalin në pah një sërë sfidash akoma më të mëdha: një sfidë e madhe është të zhvendosim të gjithë këta njerëz dhe t’i lëvizim ato shpejt, në mënyrë të sigurtë dhe të qetë. Kjo do të thotë se do të na nevojitet transporti publik.”

Ja disa foto se si do të duket autobusi i së ardhmes:

Burimi: businessinsider.com