E ardhmja e transportit, udhëtim në tuba pa ajër
Përditësuar së fundmi: 04/02/2016

E ardhmja e transportit, udhëtim në tuba pa ajër

Share
nga Vasjan Broka
Shk 04, 2016

Një grup shkencëtarësh të Institutit të Teknologjisë në Masachusets të SHBA kanë zbuluar dizenjimin e një mjeti që do të udhëtojë në tuba pa ajër.

‘Hyperloop’ është një sistem konceptual transporti ku me anë të të cilit pasagjerët mund të transportohen me anë të një mjeti në formë anije në më shumë 1 mijë kilometër në orë.

Sipas planit, mjeti lëviz brenda një tubi me vakum, d.m.th pa ajër.

Kompania ‘SpaceX’ thuhet se do të marrë përsipër ndërtimin e një tubi testues dhe projekti do të nisë të marrë formë verën e vitit 2016.

Kjo ide është njoftuar që në vitin 2013 nga Elon Musk, një ndër sipërmarrësve të njohur në SHBA.

/Ky artikull u publikua së pari nga TechSot.al. Business Magazine Albania ka të drejta të plota të ripublikimit të këtij artikulli, në bazë të marrëveshjes mes palëve./