10 qytetet më të mira për lançimin e startup-it tuaj » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 04/05/2017

10 qytetet më të mira për lançimin e startup-it tuaj

Share
nga Anerola Torollari
Maj 04, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Mos e vrisni më mendjen për t'u zhvendosur në San Francisco, Çikago apo New York.

Në ditët e sotme gjithnjë e më shumë qytetet e vogla po bëhen vendet më të mira për të filluar një biznes. Sidoqoftë për shumë prej nesh, pulsi i qyteteve të mëdha është ai që na mban energjikë. Për sipërmarrësit që e dashurojnë qytetin, këtu është një lajm i mirë: Ju nuk keni nevojë të lëvizni në këto qytete të vogla për të nisur një sipërmarrje të suksesshme të re. Në fakt, qytetet e mëdha janë ende vende të mëdha për të filluar.

Duke analizuar 150 nga qytetet më të populluara të SHBA-së, WalletHub zbuloi qytetet më të mira për të nisur një biznes. Studimi krahasoi dhe i ndau qytetet në një shkallë prej 100 pikësh në tri kategori, duke përfshirë mjedisin e biznesit, qasjen në burime dhe kostot e biznesit. Midis këtyre tre kategorive, raporti studioi 18 metrika relative, si norma e mbijetesës së bizneseve, startup-et për frymë, prevalenca e investitorëve dhe kostoja e jetesës.

Me rezultatin më të lartë të përgjithshëm, Oklahoma City merr titullin për vendin e parë më të mirë për të nisur një biznes. Më pas vijnë dy qytete të tjera që njihen shpesh si vende për nisjen e startup-eve: Salt Lake City dhe Charlotte, New York City.

Nëse jeni më të interesuar në Bregun Perëndimor, largohuni nga Seattle. Seattle kishte rezultatin më të ulët në listë, sepse tashmë është “ngopur” me startup-et.

Ende nuk jeni të sigurtë se në cilin drejtim duhet të shkoni? Këtu janë 10 qytetet kryesore të mëdha për të filluar biznesin tuaj të ri, sipas WalletHub:

  1. Oklahoma City
  2. Salt Lake City
  3. Charlotte New York City
  4. Tulsa, Oklahoma
  5. Grand Rapids, Michigan
  6. Durham, New York City
  7. Louis, Mississippi
  8. Austin, Texas
  9. Amarillo, Texas
  10. Sioux Falls, Dakota e Jugut

burimi: Entrepreneur