Sekreti për të qenë një themelues i suksesshëm » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 02/02/2017

Sekreti për të qenë një themelues i suksesshëm

Share
nga Anerola Torollari
Shk 02, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Ka diçka të çuditshme në lidhje me Shtetet e Bashkuara. Në çdo gjë që bëjnë, ata nuk heqin dorë nga bindjet e tyre. Me pak fjalë, Amerika është një vend shumë elastik. 

Elasticitetit është ndoshta karakteristika më e rëndësishme e një themeluesi.

 • Do të ketë persona që do donin t’ju punësonin, por shumë të tjerë do t’ua përplasin derën në fytyrë.
 • Do të ketë persona që do të duan të bëjnë partneritet me ju dhe shumë të tjerë që do iu injorojnë.
 • Do ketë persona që do kontribuojnë në suksesin tuaj, por do ketë dhe shumë të tjerë që do kontribuojnë në dështimin tuaj.

Ajo çfarë e kthen një “themelues”, në një “sipërmarrës” është aftësia për të mësuar tiparin e elasticitetit. Për shembull:

 • JK Rowling u refuzua nga 12 shtëpi botuese para se Harry Potter më në fund të publikohej.
 • The Beatles ishin refuzuar shumë herë para se të bëheshin një nga grupet më të famshme muzikore në histori.
 • Abraham Lincoln humbi në gjashtë zgjedhje elektorale, por kurrë nuk hoqi dorë duke u përpjekur dhe përfundimisht u bë një nga presidentët më me ndikim në Shtetet e Bashkuara.

Ajo çfarë duhet të bëni:

 • Qëndroni gjithmonë të fokusuar në qëllimin tuaj
 • Qëndroni i vendosur mbi çdo pengesë
 • Në biznes, nuk ekziston “ndoshta më vonë”
 • Refuzimi është një rrugë drejt po-së dhe një vazhdimësi i të mësuarit
 • Asnjëherë mos bëni kompromis me moralin tuaj
 • Flini, kur të vdisni
 • Me kurajo dhe vullnet do të arrini madhështinë

burimi: INC