Sa të kënaqur janë të punësuarit shqiptarë? » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 04/10/2017

Sa të kënaqur janë të punësuarit shqiptarë?

Share
nga Silvi Bakiri
Tet 04, 2017

 “Një njeri i pakënaqur nuk mund të kënaqë askënd.” tha në fjalën e hyrjes në konferencën e organizuar ditën e sotme në Hotel Sheraton Tirana, Erald Pashaj, themelues dhe CEO i EPPC Albania. Kjo konferencë e organizuar nga EPPC Albania & Kosovo Ltd. u organizua për të diskutuar me pjesëmarrësit mbi cilësinë e jetës së tyre në punë si edhe kënaqësinë, si feedback i saj.

Pjesë e panelit ishin edhe Dalina Gjiçali; konsulente dhe trajnuese, si edhe Hivzi Jetullahu; partner i kompanisë, për Kosovën. Sipas sondazhit, paga, mbetet një nga motivet kryesore për të kërkuar një punë të re… Vlen të theksohet edhe fakti se gratë vijojnë të paguhen më pak se burrat. Ky është një problem i trajtuar gjerësisht edhe jashtë Shqipërisë, por vendet e Ballkanit mbeten edhe më problematike.

“Çdo njeri lind me ndjenjën se është i vlefshëm. Mënyra se si e bëjmë të ndihet përcakton ecurinë e tij si individ.” Në pjesën më të madhe të rasteve, punonjësit në një kompani shprehen të pakënaqur si pasojë e mosrespektimit të kontratave të punës, oraret overtime dhe të papaguara si edhe mungesën e pushimeve në fundjavë dhe në ditët e festave zyrtare. Sipas z.Pashaj, është e rëndësishme që të punojmë me njerëzit, në mënyrë që ata të ndihen produktivë në punën e tyre. /S.BEvente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00