Rëndësia e një mentori dhe afërsia që duhet të keni me të
Përditësuar së fundmi: 07/11/2019

Rëndësia e një mentori dhe afërsia që duhet të keni me të

Share
nga Ornela Trupja
Nën 07, 2019

Një mentor i mirë ju frymëzon, zhvillon inteligjencën tuaj emocionale dhe ju ndihmon të jeni mendjehapur dhe pa komplekse. Ai nuk gjykon. Mentori ofron një hapësirë ​​të sigurt për të mësuar, eksperimentuar dhe shtruar pyetje, pa marrë parasysh se si do të gjykojnë të tjerët.

Në botën e korporatave, mentorimi rrit angazhimin e punonjësve dhe pasurimin me njohuri. Mentorimi i bën mirë kompanisë në fazat e hershme dhe i udhëzon drejtuesit në rrugën drejt suksesit. Ja disa mënyra se si të ndiheni më të afërt me mentorin tuaj dhe se çfarë t’i kërkoni atij.

Mentorë të ndryshëm, arsye të ndryshme

Të kesh më shumë se një mentor është me rrezik. Mentorët kanë aftësi të ndryshme, por ju duhet të komunikoni me ta atëherë kur e keni të nevojshme. Së pari, gjeni një mentor me të cilin identifikoheni. Kjo do të thotë të gjesh dikë që ka stil dhe mënyra të ngjashme me të tuat. Mentorimi do të jetë ndriçues për karrierë tuaj. Ju do të mësoni se si i përdorin aftësinë e tyre për të dalë nga situatat e ndërlikuara dhe t’i bëjnë gjërat të funksionojnë në favor të tyre. Mundësia e rritjes që ofrojnë do të jetë e jashtëzakonshme. Duke adoptuar një paketë të veçantë mjetesh për standardet e provuara dhe të vërteta, do të mësoni këshilla, truke dhe mënyra të reja për të kryesuar.

Mos detyroni

Gjetja e një mentori duhet të vijë si rezultat i një “pasioni”. Duhet të ketë diçka që ndez kur i takoni ata ose dëgjoni ato që ata kanë për të thënë. Ndoshta ju keni pasur një bisedë gjallëruese me ta në rrjetet sociale ose jeni impresionuar nga leximi i shkrimeve të tyre. Gjithmonë duhet të ketë diçka që do t’ju lidhë me mentorin tuaj, sepse do të frymëzoheni nga ai, do të bëni si ai.

Lexoni: Arti i Mentorimit: 3 hapat për krijimin e liderëve të biznesit

Jini të qartë kur pyesni

Pasi të keni përcaktuar se ekziston një prirje e ndërsjellë, pyesni nëse ata kanë kohën dhe prirjen për t’ju këshilluar. Sigurohuni të pyesni në mënyrë specifike për çfarë dëshironi të drejtoheni dhe se nga cilat aftësi të tyre doni të përfitoni. Jini fleksibël me pyetjen tuaj dhe sugjeroni që të dy të angazhoheni për një periudhë të vogël për të parë se si funksionon për të dy. Pasi të jeni në rrjedhën e plotë të mentorit, sigurohuni që të merrni parasysh marrëdhëniet tuaja dhe të vlerësoni se çfarë funksionon dhe çfarë mund të përmirësohet në intervale të rregullta.

Mendoni jashtë kornizave

Ju nuk keni nevojë të takoni një mentor në punë. Mund t’i takoni kudo. Nëse jeni origjinal në lidhjet tuaja me njerëzit, krijoni më shumë mundësi dhe jo vetëm mundësi për mentorim; por mundësi për partneritete biznesi, punonjës të mundshëm dhe madje edhe investime. Linjat midis punës dhe lojës janë të paqarta për çdo sipërmarrës, kështu që mbani vesh në bisedat me mentorët në çdo kohë.

ForbesEvente

Zgjidhje, Vetëm me një klik!

Dhjetor 11, 2019
6 PM – 8 PM

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00