Qeveria do të marrë borxh të hënën 120 milionë euro


Në kohën kur i duhet të injektojë para në ekonominë e vendit, Qeveria Shqiptare do të marrë një borxh shtesë prej 120 milionë euro. Banka e Shqipërisë ka bërë të ditur se në ankandin e radhës do të emetojë një obligacion me vlerë 120 milionë euro. Obligacioni me afat maturimi 2 vjet emetohet për llogari të qeverisë shqiptare e cila.

Ankandi është parashikuar të mbahet të Hënën, 6 Prill me kupon indikativ 1.8%. Ky është ankand jashtë radhe  i paparashkikuar në kalendarin e ankandeve që BSH publikon që në fillim të vitit. Por, është një ankand i pritshëm në kushtet e emergjencës.

Vlera e kësaj radhe është më e larta e emetuar ndonjëherë nga BSH për obligacionet në euro. Obligacionet e mëparshme u emetuan në vitin 2017 me një vlerë prej rreth 45 milionë euro, me një kupon shumë më të ulët indikativ prej vetëm 0.7%.

Lexo: Gjysma e investimeve për rindëritmin do të merret borxh. 200 mln dollarë investime

Deri më tani kryeministri ka bërë të ditur disa masa mbështetëse përsa i përket pagesës së papunësisë dhe pagesës së pagës minimale për punonjësit e sipërmarrjeve të vogla, ndërsa të gjitha shoqatat e biznesit, përfshirë edhe ato të sportit dhe medias, kanë parashtruar kërkesat e tyre për mbështetje financiare në këto kushte të pazakonta.

Ndërkohë sipërmarrje në fushën e shërbimeve, por edhe prodhimit kanë nisur të pushojnë punonjës nga puna.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale