Pse Jeff Weiner po tërhiqet pas 11 vjetësh nga LinkedIn
Përditësuar së fundmi: 06/02/2020

Pse Jeff Weiner po tërhiqet pas 11 vjetësh nga LinkedIn

Share
nga Amantia Kullolli
Shk 06, 2020

Drejtori i Përgjithshëm i LinkedIn Jeff Weiner, po tërhiqet pas 11 vitesh në krye të kompanisë së njohur profesionale të rrjeteve sociale në pronësi të Microsoft.

Ai do të zëvendësohet në qershor nga Ryan Roslansky, një nënkryetar i lartë i cili ka qenë në LinkedIn përpara se Microsoft t’a fitonte atë për 26 miliardë dollarë në 2016.

Lexo: Letra e Jeff Weiner drejtuar punonjësve të LinkedIn në të gjithë botën

“Njëmbëdhjetë vitet e fundit kanë qenë përvoja më e madhe profesionale e jetës sime dhe asnjë prej tyre nuk do të ishte e mundur pa ju, anëtarët tanë,” tha Weiner në një postim në blog të mërkurën, duke shtuar, “Megjithë shkallën dhe ndikimin që kemi arritur deri më tani, ende ndjehet si në shumë aspekte që ne sapo kemi filluar “. Weiner tha, që ai kishte diskutuar planin e tij për t’u larguar, që prej verës së kaluar. Weiner do të marrë një rol të ri si kryetar ekzekutiv i LinkedIn.

“Pavarësisht se tani arrijnë mbi 675 milion anëtarë, duke punësuar mbi 16,000 njerëz dhe duke gjeneruar $ 7.5 bilion  të ardhura, në shumë aspekte ndjehet sikur LinkedIn po zhvillohet,” tha Weiner.

Lexo: 7 këshilla për të krijuar përmbajtje që tërheq në LinkedIn

Weiner tha se Roslansky ishte i punësuari i tij i parë pasi ai u bashkua me LinkedIn në 2008 dhe luajti një rol kryesor në ndërtimin e produkteve të LinkedIn’s marketing, programin e tij “Influencer” dhe platformën e tij botuese. Ai gjithashtu ndihmoi në drejtimin e blerjes së faqes së arsimit në internet Lynda dhe LinkedIn me Microsoft.

Burimi: Business Insider