Për çfarë nuk e shpenzojnë kohën njerëzit e suksesshëm?


Si një mentor, njerëzit vijnë shpesh tek unë, kur ata janë të tronditur, të stresuar kur ata nuk po arrijnë atë që duan në jetë. Ata ndihen të mbërthyer. Ata janë në një pikë në të cilën nuk dinë se çfarë të bëjnë.

Ne të gjithë, e përfshijmë veten në aktivitete të cilat nuk kontribuojnë në suksesin tonë apo lumturinë tonë.

Ne jemi të gjithë në kërkim të një jete të suksesshme, por ndonjëherë ne e humbim kohën tonë duke bërë gjëra që na mbajnë mbrapa për të arritur potencialin tonë të plotë. Dhe shpesh, ne nuk i kuptojmë ato gjëra deri sa dikush i vë re ato.

Është e rëndësishme të analizojmë se si ne i kalojmë ditët tona, orë pas ore dhe rregullisht kërkojmë mënyra për të punuar në mënyrë të zgjuar, mënyra për të eliminuar kohën e humbur. Pra, për të filluar, këtu janë tetë gjëra që njerëzit produktivë dhe të suksesshëm kurrë nuk humbasin kohën e tyre duke i bërë (dhe as ju nuk duhet):

1. Njerëzit produktivë dhe të suksesshëm nuk rrinë në mediat sociale

Të rrish në mediat sociale, të nxjerrësh njoftime në facebook, të navigosh përmes fotografive në Instagram, të lexosh përditësimet në Twitter, çfarëdo qoftë, kjo është pjesë e jetës së përditshme. Por në qoftë se ju nuk kontrolloni se sa kohë keni shpenzuar në të, orët do të fluturojnë dhe ju nuk do të kryeni detyrat që keni.

Pra, ose vini një afat kohor, vendosni një alarm për të minimizuar kohën që të rrini nëpër aplikacione, ose thjesht përfundoni projektet e domosdoshme që keni dhe më pas përdorni mediat sociale si një shpërblim.

2. Njerëzit produktivë dhe të suksesshëm nuk e kalojnë ditën pa një plan

Njerëzit e suksesshëm kanë një qëllim, një plan të fokusuar nga gjërat që ata duan të arrijnë në një ditë.

Shkruani prioritetet tuaja më të mëdha dhe i ndani ato detyra të mëdha në më shumë hapa të arsyeshme dhe ju do të shihni veten duke i realizuar ato.

3. Njerëzit produktivë dhe të suksesshëm nuk bëjnë aktivitete emocionuese

Nëse doni të futeni në rrugën e vërtetë të suksesit, duhet të përqëndroheni në gjërat që pozitivisht nxisin jetën tuaj.

Para kryerjes të veprimtarive në orarin tuaj, sigurohuni që aktiviteti do ndikojë pozitivisht në jetën tuaj. Nëse ju besoni se nuk do ndodhi, mendoni për të thënë jo. Gjithashtu, mos u ndjeni i detyruar të jepni një përgjigje në kohën kur dikush iu kërkon të bëni diçka. Mendoni para se të thoni po dhe duhet të dini se është OK të thoni jo në bazë të kërkesave të kohës tuaj.

4.Njerëzit produktivë dhe të suksesshëm nuk shqetësohen për gjërat që ata nuk mund t’i kontrollojnë

Njerëzit e suksesshëm e kuptojnë se shqetësimi nuk të çon absolutisht askund në jetë, veçanërisht kur nuk mund të bëni asgjë për situatën.

Fokusohuni në gjërat që mund t’i bëni.

5. Njerëzit produktivë dhe të suksesshëm nuk shoqërohen me njerëz negativë

Është thënë se ju jeni mesatarja e pesë personave me të cilin kaloni kohën. Pra, nëse ju dëshironi të jeni më i miri, rethojeni veten me njerëz të mirë.

Sigurohuni të eleminoni negativitetin, energjinë toksike rreth jush. Nëse doni të fluturoni në jetë, duhet të shkarkoni atë që nuk iu lë të ngjiteni sipër.

6. Njerëzit produktivë dhe të suksesshëm nuk ndalen nga gabimet e së kaluarës

Njerëzit e suksesshëm bëjnë gabime. Gjithkush bën gabime. Çelësi për të qenë të suksesshëm në jetë nuk është duke bërë të njëjtin gabim dy here, por të mësosh dhe të rritesh nga gabimet dhe duke u bërë një person më i mirë prej tyre.

Pra, kur ju bëni një gabim, mos mendoni më për të sepse ai tashmë është bërë dhe nuk mund të ktheni kohën pas. Përqëndrohuni në atë që keni mësuar dhe hartoni një strategji për të bërë diçka pozitive në jetën tuaj.

7. Njerëzit produktivë dhe të suksesshëm nuk përqëndrohen në atë që njerëzit e tjerë janë duke bërë

Është mirë të frymëzohesh nga ajo që njerëzit e tjerë të suksesshëm janë duke bërë, por kur ju vazhdimisht e krahasoni veten me personin tjetër dhe kjo kjo nuk ju sjell benefite, është koha për të ndryshuar mendimin tuaj.

Inspirohuni nga të tjerët, por përqëndrohuni në mendimin tuaj për të konkurruar me personin më të rëndësishëm: veten tuaj.

8. Njerëzit produktivë dhe të suksesshëm kanë veten e tyre së pari prioritet

Ne të gjithë e kalojmë kohën duke punuar për projekte të mëdha dhe nuk flemë mjaftueshëm apo nuk kujdesemi shumë për veten tonë. Por për sukses afat-gjatë dhe lumturi, ju duhet të vendosni veten të parën në listën e prioriteteve.
Bëni atë që doni dhe atë që funksionon për ju. Sepse kur ju filloni ditën tuaj duke bërë diçka që ju vërtet e doni është më e mira për ju, ju do të ndiheni të lumtur, të fokusuar dhe të motivuar në pjesën tjetër të ditës.

 

burimi: success.com

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale