Një në katër europianë besojnë inteligjencën artificiale më shumë se politikanët, sipas një studimi


Me përçarjen e përgjithshme politike këto kohë, duket se shumë prej nesh do të ishin më të lumtur nëse robotët do të mund të merrnin vendime në vend të politikanëve.

Hulumtimet e reja kanë pohuar se një e katërta e europianëve do t’i besonin inteligjencës artificiale për të bërë zgjedhje politike sesa vetë njerëzit. Megjithëse, ky hulumtim thekson se mbi gjysma (56%) e të pyeturëve kanë frikë se robotët do të zëvendësojnë vendet e tyre të punës. Ky hulumtim nga Universiteti IE i Spanjës, e quajti qeverisjen e teknologjive të reja, së bashku me ndryshimet klimatike, si sfidat më të mëdha me të cilat ballafaqohet sot BE.

Lexoni: Kur inteligjenca artificiale takon burimet njerëzore

Diego Rubio, drejtor ekzekutiv i qendrës së universitetit, tha: “Ky mendim, që ka të ngjarë të lidhet me mosbesimin në rritje të qytetarëve ndaj qeverive dhe politikanëve, përbën një pyetje të rëndësishme të modelit europian të demokracisë përfaqësuese, pasi ajo sfidon vetë nocionin e sovranitetit popullor”.

Sipas shifrave të tjera në kuadër të hulumtimit, Mbretëria e Bashkuar, Hollanda dhe Gjermania ngrenë besimin tek inteligjenca artificiale mbi politikanët. Raporti gjithashtu zbulon se 70% e të pyeturve besojnë se pa rregullat e duhura, teknologjitë e reja do të shkaktojnë më shumë dëm sesa dobi në shoqëri gjatë dekadës së ardhshme.

“Shumica dërrmuese e europianëve presin që qeveritë e tyre të vendosin ligje dhe taksa të reja për të kufizuar automatizimin dhe për të parandaluar zëvendësimin e vendeve të punës, edhe nëse kjo do të thotë ngadalësim i progresit ekonomik”, tha Rubio. “Këto rezultate janë të qëndrueshme në të gjitha vendet, grupmoshat, gjinitë madje edhe ideologjitë. Gjithashtu, këto lloj masash janë aktualisht jashtë debatit politik”.

Lexoni: Shfaqja më e shikuar televizive në botë do të prezantohet nga inteligjenca artificiale

Po ashtu, thuhet se dy të tretat (68%) gjejnë shqetësuese faktin që njerëzit do të kalojnë më shumë kohë në internet se sa personalisht në vitet në vijim. Raporti European Tech Insights 2019 studioi qëndrimin e publikut ndaj teknologjisë në tetë vende: Francë, Gjermani, Itali, Spanjë, Portugali, Hollandë dhe Britani e Madhe.

burimi: metro.co.uk

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale