Mbyllen biznese të paregjistruara në bregdet
Përditësuar së fundmi: 20/07/2018

Mbyllen biznese të paregjistruara në bregdet

Share
nga Albana Mucaj
Kor 20, 2018

Nëse keni prenotuar në jug të vendit, gjasat janë ta gjeni biznesin e mbyllur me shiritin e tatimeve. Arsyeja: biznes i paregjistruar.

Bregdeti është vënë në lupën e inspektorëve tatimorë që prej fillimit të sezonit. Bizneset e paregjistruara, apo parregullsitë tek bizneset e regjistrura janë objekt kontrolli.

Lexoni: Turizmi rrezikon të mbetet peng i çmimeve të ulëta

Drejtoria e Hetimit Tatimor, Rajoni Jugor, ka bërë të ditur se është duke zhvilluar verifikime të detajuara në Sarandë, Ksamil, Himarë, Dhërmi, etj., me qëllim reduktimin e informalitetit.

9 hotele të paregjistruara janë bllokuar pas kontrolleve të ushtruara ndërsa 2 biznese janë bllokuar në Ksamil e Sarandë për moslëshimin e kuponit tatimor për herë të dytë.

Lexoni: Gjysma e bizneseve të turizmit në informalitet

Për hotelet, bllokimi do të qëndrojë në fuqi deri në regjistrimin e tyre si subjekte me TVSH.

Për të njëjtat arsye janë bllokuar një javë më parë 7 subjekte të paregjistruara.


Evente

Trajnim nga BERZH – Si të menaxhoni një kompani konsulence?

Tetor 29, 2018
- 30 Tetor, 2018 dhe 20-21 Nëntor 2018, ora 9:00 AM - 5:30 PM

Panairi i 21 i Librit “Tirana 2018”

Nëntor 14, 2018
– 18 Nëntor ora 08:00 - 21:00