Konfindustria propozon masa përmirësuese për bizneset
Përditësuar së fundmi: 25/03/2020

Konfindustria propozon masa përmirësuese për bizneset

Share
nga Melsena Danglli
Mar 25, 2020

Konfindustria, mbështetur në të dhënat dhe problematikat e operatorëve industrialë, me qëllim rritjen e efektivitetit ekonomik si dhe standarteve mbrojtëse kundër pandemisë COVID 19, ka përgatitur një Paketë Operative, ku shpreh vlerësime dhe kërkesa:

  • Vlerësohet, se ka filluar përshtatja më e mirë e punës së bizneseve në kushtet e reja të krijuara nga gjendja e jashtëzakonshme.
  • Vlerësohet pozitivisht vendimi i ekzekutivit për njëhsimin e orareve të qarkullimit të njerëzve dhe aktiviteteve ekonomike.
  • Kërkohet të shtyhet 1-2 orë afati kohor për mbylljen e aktivitetit të bizneseve/industrive në qendrat urbane. Një shtrirje e tillë kohore rrit efektivitetin ekonomik dhe mundëson uljen relative të dendësisë së qarkullimit të qytetarëve, duke shërbyer edhe në mbrojtjen e shëndetit.
  • Konfindustria mbështetet publikimin me akt ligjor të listës së kategorive të bizneseve, që lejohen të kryejnë aktivitetin e tyre.
  • Kërkohet të ndërtohet protokolli tekniko-ligjor i masave mbrojtëse të detyruara sipas cdo kategorie biznesi për tu patur si metodikë pune zbatuese nga bizneset dhe inspektoriatet kontrollit.
  • Lista e kategorive të lejuara të bizneseve dhe kohështrirja e lejimit të aktivitetit të tyre të jetë më e gjerë në:
  1. Hapësirat gjeografike të paprekura deri më sot nga epidemia.
  2. Sektorin bujqësor dhe fermerët
  • Të sigurohet qarkullimi për të gjithë punonjësit/specialistët e linjave teknologjike, apo enëve nën presion, etj. në industri, që kanë nevojë për kujdesje 24-orë dhe parandalim aksidentesh.

Lexoni:  Kriza nga COVID-19, Banka e Shqipërisë ul normën bazë të interesit

Konfindustria vlerëson, se marrja e masave përpjestimore shtrënguese në përballje me rrezikun e epidemisë është mënyra e vetme në uljen e faturës së rëndë financiare, që qytetarët dhe bizneset do të duhet të paguajnë nga pasojat e përballjes me pandeminë.

Subscribe në kanalin tonë në YouTube


Evente