KE shpall prioritetet: shëndeti publik, vendet e punës dhe qëndrueshmëria fiskale

KE

Vendet e Bashkimit Evropian duhet të fokusohen tek investimet në shëndetin publik, ruajtjen e vendeve të punës, kompanive dhe qëndrueshmërinë fiskale.

Lexo: UNDP: Pandemia do të shkaktojë rënie të zhvillimit njerëzor

Në rekomandimet vjetore për 27 vendet anëtare, të quajtura Semestri Evropian, krahu ekzekutiv i BE-së deklaroi se Unioni duhet të koordinojë qasjen e tij ndaj rimëkëmbjes ekonomike sapo pandemia e coronavirusit të jetë zhdukur.

“Semestri Evropian është ripunuar dhe është bërë më efikas për të udhëhequr dhe mbështetur shtetet për fazën aktuale dhe atë të ardhshme të krizës. Prioritetet urgjente përfshijnë investimin në shëndetësi, ruajtjen e vendeve të punës, sigurimi që kompanitë të kenë mjaftueshëm likuiditet dhe frenimi i impaktit në shoqëri”, tha Vladis Dombrovskis, zëvendës presidenti i Komisionit Evropian.

Ndërsa komisioneri për Çështjet Ekonomike dhe Financiare, Paolo Gentiloni tha se gjatë fazës së rimëkëmbjes, investimet dhe reformat duhet të fokusohen tek tranzicioni i gjelbër dhe ai dixhital, si dhe tek garantimi i të drejtave sociale.

“Rekomandimet tona shkojnë së pari për sfidat imediate me të cilat përballemi si rezultat i pandemisë, si përforcimi i kujdesit shëndetësor, mbështetja e punëtorëve dhe shpëtimi i kompanive. Në të njëjtën kohë, sfidat me të cilat përballeshim më parë nuk janë zhdukur. Klima ende po vuan dhe ambienti ynë ende ndihet keq”, tha z. Gentiloni.

Hendeqet buxhetore në të gjitha vendet e BE-së me përjashtim të Bullgarisë do të zgjerohen përtej limitit prej 3 për qind të GDP-së së brendshme, teksa qeveritë po i përdorin paratë publike për të ngritur ekonomitë që pritet të pësojnë rënien më të thellë të këtij viti.

Euronews

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale