Ja si këta CEO të suksesshëm menaxhojnë ekipin e tyre » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 14/03/2019

Ja si këta CEO të suksesshëm menaxhojnë ekipin e tyre

Share
nga Anerola Torollari
Mar 14, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Burimet njerëzore janë shumë të rëndësishme brenda një kompanie apo organizate, por gjithashtu një nga elementët më të vëshitrë për t’u gjetur dhe menaxhuar. Në këtë artikull BusinessMag ju sjell mënyrën se si këta 5 CEO të suksesshëm kanë gjetur për të ndërtuar kulturën brenda ekipit dhe kompanisë së tyre.

Lexoni: 5 gjëra që ju ulin produktivitetin

Michael Kurland

Themelues dhe CEO, Branded Group (ndërtim)

“Ne organizojmë vazhdimisht aktivitete vullnetare, vitin e kaluar kemi kaluar 250 orë në ‘Habitat for Humanity’. Gjithashtu nuk ka shumë kohë që bëmë natën tonë të parë të familjes – lojëra dhe sanduiçe – dhe u takuam me familjet e njëri-tjetrit. Ishte një gjë e këndshme.”

Josh Melick

Bashkë-themelues dhe CEO, Broadly (software)

“Kur ju bëni diçka përgjysëm, duket sikur është e sforcuar. Trajtojini çështjet sociale po me aq kujdes sa kompaninë tuaj. Ju mund të shpenzoni mijëra dollarë në orë për pagën e punonjësve, kështu që një faturë 200$ për pica nuk është ndonjë shpenzim i madh. Të gjithë ndihen keq në një event të ngrysur. Kjo po që është humbje e parave”.

Relina DeDios-Shirley

Bashkë-themeluese dhe CEO, Hidelt Mounts (Produkte dhe shërbime konsumi)

“Krijimi i kulturës së ekipit vjen nga fakti që ata duhet ta shohim njëri-tjetrin si njerëz. Më pëlqen të mblidhemi rreth ushqimit, kështu që një herë në muaj porosisim të hamë si ekip. Kemi bërë edhe aktivitete të tjera të ndryshme, por më pëlqen të bisedoj rreth tryezës”.

Heather Blease

Themeluese dhe CEO, SaviLinx (Produkte dhe shërbime biznesi)

“Ekipi ynë udhëton shumë dhe në vend që të përdorim hotele, vendosim të qëndrojnë së bashku në ambiente që gjejmë në Airbnb. Ne kemi përfunduar duke shkuar në shumë vende. Bëjmë pazar së bashku, ulemi rreth një zjarri, apo shikojmë ndonjë ndeshje futbolli”.

Lexoni: Si mund të rrisni produktivitetin dhe përqëndrimin në punë?

Ted Baker

Bashkë-themelues dhe CEO, Qalo (produkte dhe shërbime konsumi)

“Ne ndërtojmë një ekip që të jetë sa më aktiv, sidomos jashtë punëve të zyrës. Madje kemi organizuar një olimpiadë mes departamenteve dhe të gjithë anëtarët e ekipit ishin pjesë e garës. Gjëra të tillë nxjerrin anën njerëzore dhe i bëjnë ata më të sigurt në punën e tyre”.

burimi: INC