Ja disa thirrje aktive, që mbështeten nga Bashkimi Europian


Në përpjekje për të forcuar lidhjet midis vendeve evropiane dhe vendeve të Ballkanin Perëndimor dhe mbështetjen e inovacionit dhe zhvillimit në disa fusha, Komisioni Evropian u ka dhënë organizatave mundësinë për të ndërtuar konsorciume të suksesshme dhe të bëhen pjesë e projekteve të financuara nga BE.

Shqipëria është një nga ato vende, që mund të zhvillohet edhe me mbështetjen e fo0ndeve të BE-së. Nëse dëshironi të bëheni pjesë e një projekti të financuar nga BE dhe organizata/ndërmarrja juaj është themeluar në Shqipëri, do t’ju duhen dy gjëra.

  1. Partnerë

Një mënyrë e shkëlqyer që të ndërtoni konsorciume do të ishte përdorimi i platformave të rrjeteve në internet që mund t’ju ofrojnë mundësinë për të gjetur partnerë të interesuar në të njëjtat thirrje si ju.

EUcalls.net është një nga këto platforma, ku mund të bashkoheni me partnerët e duhur dhe thirrjet e duhura në ccdo kohë. Ju duhet të Regjistroheni për të eksploruar platformën.

Plotësoni profilin tuaj dhe përditësoni llogarinë për të hyrë në shërbimet premium.

  1. Thirrjet për financim nga BE

Ka disa projekte që janë të hapura në vende jashtë BE-së dhe ju japin mundësinë të bashkoheni në propozime të suksesshme.

Ja një listë mundësish të financimeve europiane për Shqipërinë.

________________________________________

Programi: Horizon 2020 (5 thirrje)

Thirrja 1:  Peer learning of innovation agencies.

Thirrjet e propozuara do të ofrojnë stimuj në formën e granteve të vogla për agjensitë kombëtare dhe rajonale të inovacionit që synojnë të angazhohen në nxitjen e njohurive, dizenjimin dhe zhvillimin e programeve të inovacionit për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme.

Buxheti: 15.000-50.000 euro

Afati përfundimtar: 17/03/2020

Thirrja 2: The role of consumers in changing the market through informed decision and collective actions.

Kjo thirrje mbështet rritjen e eficiencës së energjisë dhe/ose përmirësimin e menaxhimit të energjisë për të soguruar një nivel më të lartë të përdorimit të energjisë së rinovueshme nga komuniteti.

Buxheti: 12.000.000 euro

Afati përfundimtar: 10/09/2020

Thirrja 3: Digital Security and privacy for citizens and Small and Medium Enterprises and Micro Enterprises

Për të mbrojtur lirinë, sigurinë dhe privatësinë dhe për të siguruar mbrojtjen e të dhënave personale të qytetarëve në Evropë, qytetarëve duhet t’u mundësohet të vlerësojnë rrezikun e përfshirë në aktivitete dixhitale dhe të konfigurojnë kontrollet e tyre të sigurisë, privatësisë dhe mbrojtjes së të dhënave personale në të gjithë këto shërbime.

Buxheti: 10.800.000 euro

Afati përfundimtar: 27/08/2020

Call 4: Innovative approaches to urban and regional development through cultural tourism

Përmes eksplorimit të mundësive të turizmit kulturor në vendet natyrore dhe kulturore të Evropës, përfshirë ato me trashëgimi industriale, propozimet duhet të japin strategji inovative dhe zgjidhje pilot për bashkëpunim ndërkufitar, të suksesshëm dhe të qëndrueshëm ndërkufitar, rajonal dhe lokal, në turizmin kulturor, përfshirë ato për menaxhim, trajnim dhe shërbime.

Buxheti: 8.000.000 euro

Afati përfundimtar: 12/03/2020

Thirrja 5: SME-2B SME Instrument, faza 1 – 2nd Cut-Off

SME Instrument, mbështet ndërmarrjet e vogla dhe të mesme me rrezik të lartë, me potencial të lartë për të zhvilluar, të cilat sjellin në treg produkte, shërbime dhe modele të reja që mund të nxisin rritjen ekonomike. Instrumenti i NVM-ve është për novatorët me koncepte themelore që mund të formësojnë tregje të reja ose të ndryshojnë rrënjësisht ato ekzistuese në Europë dhe në mbarë botën. Kompanitë e zgjedhura marrin fonde dhe u ofrohet trainim i biznesit për të rritur idenë e tyre të inovacionit.

Buxheti: 600.986.592 euro

Afati: 08/01/2020

________________________________________

Programi: Cost Action

Thirrja : European Cooperation in Science and Technology (COST) Open Call for Proposals for 2020

Pjesëmarrësit janë të ftuar të paraqesin propozime COST Action, duke kontribuar në zhvillimin dhe përdorimin në Europë, të njohurive shkencore, teknologjike, ekononpmike, kulturore ose shoqërore. Inkurajohen propozimet multi-ndër-disiplinore.

Afati: 29/04/2020

EUcalls

 

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale