Euro në Shqipëri pëson zhvlerësimin më të madh të dhjetë viteve të fundit » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 21/05/2019

Euro në Shqipëri pëson zhvlerësimin më të madh të dhjetë viteve të fundit

Share
nga Admin
Maj 21, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Monedha europianë ka pësuar zhvlerësim të ndjeshëm në tregun e brendshëm duke zbritur nën 123 lekë. Në pikat e këmbimit valutor një euro u këmbu me 122.6 lekë. Agjentët e këmbimit valutor vlëerësojnë se ky është niveli më i ulët prej më shumë se dhjetë vitesh në tregun e brendshëm.

Zhvlerësimi i euros pasqyroj rritjen e nivelit të qarkullimit të saj në treg, por nuk ka një vlerësim zyrtar të forcimit të lekut në raport më euron dhe disa monedha të tjera.

Lexo: Zhvlerësimi i euros dhe mos rimbursimi i TVSH-së, bllokojnë eksportuesit shqiptarë

Zhverësimi i mëtejshëm i euros rrit shqetësimin prodhuesve vendas dhe eksportuesve, të cilët prej kohësh po ankohen për uljen e theksuar të fitimeve pikërisht për këtë arsye.

Pothuajse në këto nivele euro ishte vetëm në fund të vitit 2008, periudhë kur nisi të ndihen kriza financiare ndërkombëtare.