Elon Musk lajmëron zgjerimin e kompanisë Tesla në vendet e Ballkanit
Përditësuar së fundmi: 25/09/2019

Elon Musk lajmëron zgjerimin e kompanisë Tesla në vendet e Ballkanit

Share
nga Eridon Elshani
Sht 25, 2019
-Manages Business Mag Kosovo -Studies Philosophy at University of Prishtina
lexo me teper >

Drejtuesi i kompanisë Tesla, Elon Musk, ka zbuluar planet e kompanisë për zgjerim në Europë, duke përmendur edhe dy vende të Ballkanit, Serbinë dhe Kroacinë.

Kompania e cila merret me prodhimin e veturave elektrike planifikon të fillojë zgjerimin në Europë, në fillim të vitit të ardhshëm.

“Shpresojmë të zgjerohemi në Sllovaki, Kroaci, Serbi dhe pjesën më të madhe të Europës Lindore në fillim të vitit të ardhshëm. Më në fund do ta bëjmë krenar Nikola Teslën duke prodhuar veturat tona në vendet e tij të origjinës,” ka shkruar Musk në Twitter.

Tesla prodhoi 87.000 automjete në tremujorin e dytë të vitit 2019.

Sipas faqes së internetit të Tesla, Inc., Kroacia tashmë zotëron Tesla Superchargers, instalimi i të cilëve gjithashtu pritet që të bëhet “së shpejti” në Serbi, Bosnje dhe Hercegovinë, Maqedoni Veriore, Rumani, Bullgari dhe Greqi.

Serbia ka një rekord të dobët me automjetet elektrike (EV). Vendi aktualisht ka rreth 30 stacione karikimi EV.

Serbia ka 148 automjete elektrike të regjistruara (EV), më shumë se gjysma e tyre janë makina elektrike dhe automjete të tjera të tilla si autobusë dhe motoçikleta.

Situata është e ngjashme me vendet e tjera në Europën Juglindore (EJL).

Vendet e BE-së, përfshirë Kroacinë, Rumaninë dhe Bullgarinë, si dhe Sllovenia, kanë rrjete shumë më të zhvilluara të stacioneve të karikimit EV sesa shtetet që nuk janë anëtare të Bashkimit Europian.

Lexoni: Elon Musk cilësohet si lideri më frymëzues në teknologji për vitin 2019

BalkanGreen