Droni i ambulancës që mund t’iu shpëtojë jetën
Përditësuar së fundmi: 03/07/2017

Droni i ambulancës që mund t’iu shpëtojë jetën

Share
nga Neada Muçaj
Kor 03, 2017

Mos u lodhni të njoftoni ambulancën, ky dron nuk e njeh fjalën vonesë. E si mund të ndodhte ndryshe kur është krjiuar nga një gjerman.

Një student gjerman ka krijuar një prototip të një ‘droni ambulancë’, i cili arrin në kohë te viktimat për t’ju shpëtuar jetën.

Disa e përdorin dronin për të bërë video e foto spektakolare, të tjerë për të fluturuar një flamur mbi një stadium e së fundmi për të shpërndarë dhe pizza.

Lexoni: Posta Franceze ka filluar dërgimin e pakove me anë të Dronëve

Por ky student 23 vjeçar e pa dobinë e dronit në një fushë tjetër.

Alec Momont, inxhinieri i cili e ka ndërtuar dronin thotë se ai fluturon me një shpejtësi prej 100 km në orë.

I pajisur me 6 helika, droni në ngjyrë të verdhë mund të mbajë pesha deri në 4 kilogramë.

Lexoni: Droni më i shpejtë në botë

‘Rreth 800,000 njerëz në Europë vuajnë nga ataku kardiak çdo vit dhe vetëm 8% arrijnë t’i mbijetojnë,’ tha Momont.

“Arsyeja kryesore për këtë është shpejtësia relativisht e gjatë me të cilën shërbimi emergjent arrin të përgjigjet, që është rreth 10 minuta. Ndërkohë që vdekja e trurit dhe dëmtime të tjera ndodhin në katër apo gjashtë minuta,” shtoi ai.

Droni ndjek telefonatat emergjente dhe përdor GPS për t’u orientuar.

Prototipi tashmë ka tërhequr interesin e shumë shërbimeve emergjente duke përfshirë dhe Amsterdamin.

/LinkedInEvente

Një hap drejt Suksesit!

Dhjetor 14, 2019
09:00 - 17:00