Bum ndërtimesh në 2018. Lejet 46% më shumë se një vit më parë » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 01/03/2019

Bum ndërtimesh në 2018. Lejet 46% më shumë se një vit më parë

Share
nga Admin
Mar 01, 2019
Business Magazine Albania constitutes an online periodical publication of business related articles. It is the first of
lexo me teper >

Në vend, por mbi të gjitha në Kryeqytet bumi i ndërtimeve vijon edhe këtë vit. Numri i lejeve të dhëna për ndërtime sa vjen e rritet. Ndërkohë, vitin e kaluar pati një rritje me gati 50% të lejeve të dhëna.

Sipas Institutit të statistikave, gjatë 2018-ës u dhanë gjithsej 1194 leje ndërtimi, 46% më shumë se një vit më parë.

Tirana vijon të kryesojë në numrin e lejeve, dhe sipërfaqen e ndërtimeve të reja. Mbi 30% e të gjitha lejeve u dhanë këtu, mbi 60% më shumë se një vit më parë.

Ritmet e lejeve dhe ndërtimeve janë shtuar në muajt e fundit të vitit. Instat vëren se gati gjysma e lejeve për ndërtime në kryeqytet u dhanë në tremujorin e fundit të vitit.

Lexo: Ndërtimet gjithnjë e më shtrenjtë

Vitin e kaluar në Tiranë e rrethinat e saj u miratuan për ndërtim hapësira me sipërfaqe 940 mijë metra katror, 80% më shumë se një vit më parë.

Agjentët e tregut imobiliar i druhen një oferte të shtuar, që mund të ndikojë në rritjen e stoqeve të banesave dhe zyrave.

 

 


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM