Airbnb ndihmon të prekurit nga sulmet në Barcelonë
Përditësuar së fundmi: 19/08/2017

Airbnb ndihmon të prekurit nga sulmet në Barcelonë

Share
nga Neada Muçaj
Gus 19, 2017

Airbnb po ndihmon të prekurit nga sulmet e fundit në Barcelonë, Spanjë.

Pasi një furgon kaloi përmes turmës ditën e enjte, duke vrarë 12 njerëz dhe duke plagosur 12 të tjerë, Airbnb aktivizoi mjetin e tij të përgjigjes nga fatëkeqsive për të ndihmuar lidhjen me njerëzit që kanë nevojë për strehim dhe akomodime të tjera në shtëpitë që hapin dyert për ta falas.

Airbnb ka aktivizuar Mjetin e Reagimit ndaj Katastrofave për të ndihmuar të prekurit nga ngjarjet tragjike në Barcelonë,” tha Arnaldo Munoz, Menaxheri i Airbnb për Spanjën. “Ne jemi përkrah njerëzve të lënduar nga ky sulm i tmerrshëm.”

“Nëpërmjet këtij mjeti, njerëzit, udhëtime e të cilëve janë prekur nga këto ngjarje do të mund të lidhen me mikëpritësit vendas të cilët do të hapin shtëpitë e tyre pa pagesë tani deri në datën 7 shtator,” shtoi Munoz.

airbnb-ndihmon-te-prekurit-nga-sulmet-ne-barcelone-businessmag

Mjeti i krijuar në vitin 2012 pas Uraganit Sandi, u aktivizua gjithashtu për përmbytjet në Luiziana dhe Uraganin Matthew në vitin 2016, dhe së fundmi kur Donald Trump ndaloi Muslimanët.

Lexoni: Airbnb ofron strehim falas për muslimanët e prekur nga dekreti i Trump

Airbnb i heq të gjitha tarifat që përdor zakonisht dhe shtëpitë janë të listuara për 0 dollarë. Që nga data 18 gusht, 100 strehime janë tashmë të listuara – duke filluar nga dhoma teke deri në apartamente.

/Mashable