Ahmetaj: Rritet besimi në ekonomi
Përditësuar së fundmi: 13/04/2018

Ahmetaj: Rritet besimi në ekonomi

Share
nga Albana Mucaj
Pri 13, 2018

Ministri i Financave dhe Ekonomisë Arben Ahmetaj në faqen e  tij zyrtare në Facebook ka shpërndarë me ndjekësit e tij grafikun e Treguesit të ndjesisë Ekonimoke (TNE).

Zoti Ahmetaj shkruan se besimi në ekonomi vijon të rritet! Ekonomia shqiptare konsolidon çdo ditë trajektoren pozitive të saj, gjë që reflektohet edhe në besimin në rritje të aktorëve ekonomikë.

“Treguesi i Ndjesisë Ekonomike për tremujorin e parë të vitit 2018, u rrit me 3.7 pikë, duke qendruar dukshëm mbi mesataren afatgjatë, në nivelin 117 pikë”, përfundon ai.

Pak ditë më parë Banka Botërore paralajmëroi në raportin e saj, se rritja ekonomike e vendit do të ulte ritmet, për shkak të përfundimit të investimeve të mëdha private TAP e Devoll, duke paralajmëruar edhe uljen e shpenzimeve të pritshme.