A e dini se bëjmë tregti me Korenë e Veriut?
Përditësuar së fundmi: 14/06/2018

A e dini se bëjmë tregti me Korenë e Veriut?

Share
nga Albana Mucaj
Qer 14, 2018

Largësia, saksionet dhe izolimi, nuk e pengojnë Korenë e Veriut të eksportojë edhe në tregun tonë. Shqipëria ka shkëmbime tregtare, paçka se vetëm nga një kah importet, shkruan www.scan-tv.com.

Të dhënat e INSTAT tregojnë se, eksportet tona drejt vendit diktatorial janë zero. Importet ndërkohë janë në vlera mjaft të vogla. Që nga viti 2005 e deri në vitin 2017, importet shqiptare nga Koreja e Veriut kapin vlerën e 313 milionë lekëve, që përkthehet në rreth 2.5 milionë euro.

Gjatë 5 viteve të fundit, importet janë ulur ndjeshëm, për të rënë në vetëm 4.3 milionë lekë në vit, shifër kjo krejtësisht e papërfillshme. Kjo është rrjedhojë e drejtpërdrejtë e thellimit të sanksioneve ndaj Koresë së Veriut, të cilat i ka aplikuar edhe vendi ynë.

Ju mund të lexoni edhe: Shpresa për paqe, pas takimit Trump Kim Jong Un

Sa i përket produkteve që Shqipëria importon nga vendi më i izoluar i botës ato janë kryesisht makineri të rënda, mjete transporti, reaktorë nuklearë, apo plastikë.

Paçka se është një ndër vendet më të varfra në botë po të kemi parasysh mirëqenien e qytetarëve të saj, Koreja e Veriut ka një industri relativisht të zhvilluar. Sanksionet e perëndimit e kanë goditur rëndë këtë industri gjatë viteve të fundit.