4 gabimet që penalizojnë pranimin tuaj në një kolegj ndërkombëtar


Lumturia e pranimit nga Universiteti i Harvardit u zbeh për të paktën 10 anëtarë të ardhshëm.

Shkolla refuzoi pranimin e studentëve pasi administratorët gjetën postime publike në Facebook që ishin të papranueshme si ngacmime apo shaka ndaj grupeve të ndryshme minoritare.

Çdo vit ndodhin anullime të pranimeve të kolegjeve për arsye të ndryshme.

Edhe pse një përfaqësues i Harvardit tha se universiteti nuk “komentonte publikisht mbi statusin e pranimeve të aplikantëve individualë”, postimet e tyre vënë në dyshim karakterin moral të studentëve.

“Kolegji i Harvardit rezervon të drejtën për të tërhequr një ofertë pranimi në kushte të ndryshme, duke përfshirë nëse një student i pranuar angazhohet në sjellje që vënë në dyshim ndershmërinë, pjekurinë apo karakterin moral të tij”.

Postimet e mediave sociale nuk janë e vetmja arsye që pranimet mund të revokohen. Arsyet e tjera përfshijnë:

  • Çështjet disiplinore. Këto përfshijnë pezullime shkollore apo dëbime në shkollën e mesme.
  • Notat. Ndryshime të rëndësishme në nota mund të lëndojnë studentët e pranuar. “A mund të rezultojë një notë 9 e marrë në një shfuqizim? Ka shumë të ngjarë,” tha Brian Taylor, drejtor i “Ivy Coach”. Është e rëndësishme që studentët të përpiqen dhe të mbajnë notat e tyre, por nuk duhet të shqetësohen shumë për luhatjet e vogla.
  • Sjellja gjatë kohës që janë në kampus. Studentët duhet të jenë të vetëdijshëm se sjellja e tyre në fundjavë është gjithashtu subjekt i shqyrtimit, sipas Taylor, i cili tha se çështjet si pirja e alkolit kur je në moshë të mitur në festat vëllazërore gjatë këtyre fundjavave mund të sjellin anullim të pranimeve në disa raste.
  • Akuzat penale. Së fundmi, akuzat penale mund të rrezikojnë pranimin tuaj. Në Harvard madje ka ndodhur një rast kur u tërhoq një pranim nga Owen Labrie, pasi ai u akuzua për përdhunim në vitin 2014. Ai u shpall i pafajshëm për akuzën e sulmeve seksuale, por u shpall fajtor për akuzën e një keqbërjeje sipas statutit ligjor.

burimi: BusinessInsider

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale