4 arsye pse kompania juaj duhet të përdorë reklamimin online


Reklamimi online është diçka e re, i cili krijon polemika. Kritikuesit venë në pikëpyetje objektivitetin e mediave dhe potencialin për mashtrim të konsumatorëve – një çështje që ka qenë mjaft e diskutuar. Bota e reklamave ka qenë mënyra më e keqe, sepse kompanitë e mediave duhet të fitonin para në një farë mënyre dhe konsumatorët në fakt preferojnë reklamimin online.

Më poshtë janë 4 arsye pse kompanitë duhet të përdorin reklamimin online:

  1. Markat e besueshme po fitojnë.

Marketingu paguaj-për-klikim bën shitjen. Ato synojnë që të vijnë te konsumatorët me një reklamë që vijon në internet dhe mbi çdo ekran. Në një përqindje shumë të ulët të situatave, përsëritjet e vazhdueshme të paguaj-për-klikim në fund të fundit kanë sukses në marrjen e atij klikimi. Një pjesë e vogël e klikimeve do të rezultojë në konvertim. Në fund, një konsumator bëhet një klient dhe para shkëmbehen për mallra dhe shërbime.

Reklamimi online u jep kompanive mundësinë për të krijuar një lidhje me klientët e tyre nëpërmjet përmbajtjes. Reklamat e tyre janë më shumë se një foto dhe një zbritje. Ato kanë për qëllim vlerat e konsumatorëve dhe mënyrën e tyre të jetesës. Duke forcuar atë lidhje, kompanitë krijojnë konsumatorët besnikë që kthehen përsëri.

  1. Konsumatorët nuk duan që “t’iu shesësh”

Të rinjtë, në veçanti, e kuptojnë atëherë kur doni t’iu shisni atyre. Dhe ata e urrejnë atë. Hulumtimi i StackAdapt tregon se 51 për qind e 18- 44 vjeçarëve kanë më shumë gjasa t’i besojnë përmbajtjes së markës sesa  raklamimit tradicional.

Ky trend mund të shihet kudo që hedh sytë. Të rinjtë përdorin bllokues reklamash dhe iu besojnë influencuesve më shumë seç mbështeten në reklamat televizive. Bëjeni në mënyrë të drejtë, reklamimi online nuk duhet të shqetësojë askënd. Në fakt, kjo është një lëvizje pozitive për shoqërinë. Reklamat duhet të kenë një bazë në idetë e vërteta, jo vetëm reklama dhe parulla bezdisëse.

  1. Reklamimi online zgjeron aftësitë tuaja të marketingut

Tipari më i mirë i një produkti nuk mund të tingëllojë si diçka e pavlerë. Buick u kthye në reklamimin online për të kapërcyer një problem të tillë. Prodhuesi i makinave kërkoi të theksonte vlerën e një makine me një provë 24-orëshe, kështu që ajo vendosi një reklamim për të qenë përmes shikuesve në një argëtim një të shtunë nga fillimi në fund – udhëtime në park, shumë ushqim dhe miq të mirë. Kompania mbylli testin e makinës në fund të reklamimit, duke pyetur, “Si mund të përjetoni jetën gjatë 24 orëve të ardhshme? Provoni Buick-un e ri.”

Të bësh një test për makinën në një gjë që të lidh me konsumatorët në një nivel jetese është një arritje.

  1. Reklamat mund të shprehin idetë e vërteta

Reklamimi i mirë online ka shumë pak të bëjë me një produkt ose shërbim dhe çdo gjë të bëjë me një ide që shkakton një emocion, edukon dhe argëton. Kjo metodë u jep kompanive mundësinë për t’i peshuar gjërat në çështjet sociale, të bëjë njerëzit të qeshin dhe të zgjerojnë horizontet e konsumatorëve me përmbajtje me cilësi të lartë. Është e rëndësishme të theksohet se ky është pikërisht lloji i përmbajtjes që njerëzit kërkojnë.

Aftësia për të reklamuar duke komunikuar ide të mira duhet të jetë një ndryshim pozitiv për shoqërinë. Në një ekonomi që është mësuar me reklamat agresive dhe kompanitë që nuk duan të bëjnë asgjë përveç një shitjeje, reklamimi online është një frymë e freskët ajri.

Korporatat e Amerikës gjithmonë kanë pasur një zë të rëndësishëm në kulturën tonë. Reklamimi online u jep atyre një platformë për të projektuar ide të mira në vend të promovimit të konsumizmit pa filtër.

 

burimi: Entrepreneur

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale