Yjet vijnë në Shqipëri! Ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë pret Vitin e Ri në një restorant Michelin Guide në SHBA - Business Magazine Albania

Yjet vijnë në Shqipëri! Ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë pret Vitin e Ri në një restorant Michelin Guide në SHBA


Ravajol Hasani, ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë, me projektin e tij të ri në Tiranë do të firmosë menunë e tij të parë, e cila do të lançohet në muajt e parë të vitit ku të gjithë do të kenë mundësinë të provojnë pjatat e tij të reja pranë ambienteve të Stela Resort.

Ai nuk e lë  Shqipërinë jashtë planeve të tij. Vjen herë pas here në Tiranë ku angazhohet me projekte të ndryshme.

Me angazhime në restorante në mbarë botën nga Amerika në Europë ai nuk harron Tiranën duke thënë se dëshiron që standardet dhe cilësia e gatimit duhet të rriten në çdo gjë deri në detaj.

Lexoni: Ravajol Hasani, ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë, vjen me projektin e tij të parë në Shqipëri

Ravajoli kohët e fundit është vlerësuar nga Parisi si Ambasador i Qipros mes 100 ambasadorëve në të gjithë botën. “Ky çmim është një vlerësim i veçantë për mua”, thotë Ravajoli.

Për Vitin e Ri ai do të jetë në Çikago, SHBA ku është ftuar të gatuajë për personazhet vip. Restoranti ku Ravajoli do të gatuajë është në listën e Michelin Guide. “Ky do të jetë një nga momentet më të veçanta të jetës sime, sepse më plotësohet ëndrra të jem pjesë i një eventi të tillë”.

Njoftimin për këtë Ravajoli e ka dhënë vetë në profilin e tij të facebook duke thënë “Miq dhe kolegë, jam shumë i emocionuar dhe i lumtur njëkohësisht për këtë celebrim gastronomik. Ndihem shumë krenar që për Vitin e Ri do ndodhem në Chicago, USA për një event gastronomik të jashtëzakonshëm të një prej restoranteve më të vlerësuara dhe pjesë e listës Michelin Guide. Do marr pjesë për herë të parë në karrierën time dhe prisja një jetë për këtë vlerësim. Falenderoj pafund të gjithe ju që më keni përkrahur në çdo hap të këtyre viteve”.

Ky është një vlerësim jo vetëm për Ravajolin, por edhe për kombin tonë, duke nxjerrë në pah se asgjë nuk është e pamundur dhe se një shqiptar mund të jetë pjesë e gastronomisë botërore.

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #28 - Prill 2022

Si sipërmarrës e keni dëgjuar, madje e keni predikuar shprehjen: jeta nuk bëhet më e lehtë, thjesht ju bëheni më të fortë. Kësaj radhe po e përjetojmë siç nuk e kishim imagjinuar.

Ndërsa po synonim të dilnim nga kthetrat e pandemisë, një tjetër plagë goditi Europën. Sulmi rus ndaj Ukrainës, i pakonceptueshëm nga bota moderne, erdhi si një Tsunami në Europë dhe madje në të gjithë Botën. Lufta me armë shkatërruese, deri tek kërcënimi i përdorimit të armëve nukleare, po sjell një dëm të jashtëzakonshëm për Ukrainën dhe popullin e saj. Mijëra të vrarë dhe mbi 4 milionë të shpërngulur nga vendi, pavarësisht rezistencës së fortë dhe të paparashikuar të ukrain- asve.

Zhvillimet dinamike në më pak se një muaj, çuan në vendime të pamenduara më parë për dhjetëra kompani ndërkombëtare. Tregjet e lëndëve të para panë çmime të rritura me ritmet më të larta të 40 viteve të fundit, ndërsa sheshet në kryeqytetet botërore, përfshirë Tiranën, pritën protestat, fillimisht kundër luftës e më tej kundër rritjes së çmimeve. Më 8 Mars, Çmimi i Naftës kaloi nga 199 lekë/litër në 260-270 lekë për litër, ndërsa po gjatë marsit, çmimi i bukës masive kaloi nga 80 lekë në 100 dhë së fundi 120 lekë. Qeveria ngriti komitete për të …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0