Yjet vijnë në Shqipëri! Ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë pret Vitin e Ri në një restorant Michelin Guide në SHBA - Business Magazine Albania

Yjet vijnë në Shqipëri! Ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë pret Vitin e Ri në një restorant Michelin Guide në SHBA


Ravajol Hasani, ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë, me projektin e tij të ri në Tiranë do të firmosë menunë e tij të parë, e cila do të lançohet në muajt e parë të vitit ku të gjithë do të kenë mundësinë të provojnë pjatat e tij të reja pranë ambienteve të Stela Resort.

Ai nuk e lë  Shqipërinë jashtë planeve të tij. Vjen herë pas here në Tiranë ku angazhohet me projekte të ndryshme.

Me angazhime në restorante në mbarë botën nga Amerika në Europë ai nuk harron Tiranën duke thënë se dëshiron që standardet dhe cilësia e gatimit duhet të rriten në çdo gjë deri në detaj.

Lexoni: Ravajol Hasani, ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë, vjen me projektin e tij të parë në Shqipëri

Ravajoli kohët e fundit është vlerësuar nga Parisi si Ambasador i Qipros mes 100 ambasadorëve në të gjithë botën. “Ky çmim është një vlerësim i veçantë për mua”, thotë Ravajoli.

Për Vitin e Ri ai do të jetë në Çikago, SHBA ku është ftuar të gatuajë për personazhet vip. Restoranti ku Ravajoli do të gatuajë është në listën e Michelin Guide. “Ky do të jetë një nga momentet më të veçanta të jetës sime, sepse më plotësohet ëndrra të jem pjesë i një eventi të tillë”.

Njoftimin për këtë Ravajoli e ka dhënë vetë në profilin e tij të facebook duke thënë “Miq dhe kolegë, jam shumë i emocionuar dhe i lumtur njëkohësisht për këtë celebrim gastronomik. Ndihem shumë krenar që për Vitin e Ri do ndodhem në Chicago, USA për një event gastronomik të jashtëzakonshëm të një prej restoranteve më të vlerësuara dhe pjesë e listës Michelin Guide. Do marr pjesë për herë të parë në karrierën time dhe prisja një jetë për këtë vlerësim. Falenderoj pafund të gjithe ju që më keni përkrahur në çdo hap të këtyre viteve”.

Ky është një vlerësim jo vetëm për Ravajolin, por edhe për kombin tonë, duke nxjerrë në pah se asgjë nuk është e pamundur dhe se një shqiptar mund të jetë pjesë e gastronomisë botërore.

Që nga viti 2015 nxisim shpirtin sipërmarrës, inovacionin dhe rritjen personale duke ndikuar në zhvillimin e një mjedisi motivues dhe pozitiv tek lexuesit tanë. Kjo punë që e bëjmë me shumë dashuri nuk ka të paguar. Ne jemi platforma e vetme e cila promovon modelin pozitiv të sipërmarrjes së lirë. Përmes kësaj platforme mbështesim edukimin gjatë gjithë jetës si mjet për zhvillimin personal dhe profesional të brezave. Kontributi juaj do të na ndihmojë në vazhdimin e këtij misioni në gjithë trevat shqipfolëse.

Mund të kontribuoni KETU. Falemnderit.

Must watch
Business Mag Nr. #25 - Mars 2021

Kjo periudhë përkon me një vit të plotë në kushte pandemie në vendin tonë, në Europë dhe në mbarë botën. Në një vit ndodhën shumë zhvillime, të paparashkuara ndonjëherë më parë nga ne, duke hedhur poshtë shumë plane apo projekte tonat për rritjen. Por, në këtë kohë sipërmarrje të ndryshme u vunë në lëvizje për të gjetur zgjidhje të reja e për të siguruar mbijetesën.

Në këtë numër të revistës, vijnë zhvillimet përmes gjurmëve që kanë lënë tek industri, sipërmarrje apo individë sipërmarrës.

Pano Soko, ekonomist i njohur flet për efektet e paketave ekonomike të mbështetjes dhe nevojën për paketa ndihme në industritë e prekura.

Rubrika 3X3 i kushtohet industrisë së verërave. Nga intervistat tona me 3 prodhues rezulton se

verërat shqiptare janë të “paralizuara” nga pandemia.

Verërat janë në një trend me turizmin. Brunila Liçaj, profesore dhe eksperte në fushën e turizmit është optimiste për të ardhmen e kësaj fushe.

Në rubrikën e brandeve kemi sjellë, fabrikën e qumështit dhe prodhimeve të bulmetit “Lufra”, ndërsa një brand që po rimëkëmbet nga Kosova është prodhuesi i këpucëve artizanale “Perolli”. Të dy këto brande janë model frymëzimi për njerëzit e punës!

Një pjesë e rëndësishme e revistës i dedikohet konkursit dhe fituesve të Businessmag në …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale
0