Yjet vijnë në Shqipëri! Ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë pret Vitin e Ri në një restorant Michelin Guide në SHBA


Ravajol Hasani, ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë, me projektin e tij të ri në Tiranë do të firmosë menunë e tij të parë, e cila do të lançohet në muajt e parë të vitit ku të gjithë do të kenë mundësinë të provojnë pjatat e tij të reja pranë ambienteve të Stela Resort.

Ai nuk e lë  Shqipërinë jashtë planeve të tij. Vjen herë pas here në Tiranë ku angazhohet me projekte të ndryshme.

Me angazhime në restorante në mbarë botën nga Amerika në Europë ai nuk harron Tiranën duke thënë se dëshiron që standardet dhe cilësia e gatimit duhet të rriten në çdo gjë deri në detaj.

Lexoni: Ravajol Hasani, ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë, vjen me projektin e tij të parë në Shqipëri

Ravajoli kohët e fundit është vlerësuar nga Parisi si Ambasador i Qipros mes 100 ambasadorëve në të gjithë botën. “Ky çmim është një vlerësim i veçantë për mua”, thotë Ravajoli.

Për Vitin e Ri ai do të jetë në Çikago, SHBA ku është ftuar të gatuajë për personazhet vip. Restoranti ku Ravajoli do të gatuajë është në listën e Michelin Guide. “Ky do të jetë një nga momentet më të veçanta të jetës sime, sepse më plotësohet ëndrra të jem pjesë i një eventi të tillë”.

Njoftimin për këtë Ravajoli e ka dhënë vetë në profilin e tij të facebook duke thënë “Miq dhe kolegë, jam shumë i emocionuar dhe i lumtur njëkohësisht për këtë celebrim gastronomik. Ndihem shumë krenar që për Vitin e Ri do ndodhem në Chicago, USA për një event gastronomik të jashtëzakonshëm të një prej restoranteve më të vlerësuara dhe pjesë e listës Michelin Guide. Do marr pjesë për herë të parë në karrierën time dhe prisja një jetë për këtë vlerësim. Falenderoj pafund të gjithe ju që më keni përkrahur në çdo hap të këtyre viteve”.

Ky është një vlerësim jo vetëm për Ravajolin, por edhe për kombin tonë, duke nxjerrë në pah se asgjë nuk është e pamundur dhe se një shqiptar mund të jetë pjesë e gastronomisë botërore.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale