Ravajol Hasani, ambasadori i kulinarisë shqiptare në botë, vjen me projektin e tij të parë në Shqipëri


26 Maji është dita kur ai lidhi kontratën në Qipro me kompaninë shqiptare Harmonia Hotels Group, që ka në krye Mohamed Kurmemin.

Hormonia Hotels Group planifikon të hapë një hotel të ri në qytetin e Durrësit dhe restorantet që do të jenë pjesë të tij, do të kenë si Chief Executive për ushqimin shqiptarin, Ravajol Hasani.

Në ditët në vazhdim partneri i tij, Christos Sokolis do të vijë në Shqipëri të bëjë mbylljet e fundit në lidhje me projektin.

Ravajoli do të jetë personi që do të krijojë menunë e restorantit. Menuja pritet të jetë në standardet më të larta të gastronomisë, ashtu siç jemi mësuar të shohim nga Ravajoli. Ushqimi do të orientohet drejt kuzhinës moderne, një ndërthurje e kuzhinës së Perusë dhe asaj Japoneze, gjë që sipas Ravajolit do t’i sjellë Shqipërisë një përparësi në gastronomi.

Ky lloj stili është duke u përhapur në Europë dhe Ravajoli po e sjell në Shqipëri, i pari i këtij lloji deri më tani.

Brenda 6 muajve do të nisi projekti dhe verën e ardhshme restoranti do të jetë i hapur për publikun shqiptar.

Kjo është hera e parë që Ravajol Hasani vjen me një projekt të tijin në Shqipëri dhe në një intervistë për BusinessMag ai thotë se nuk do të jetë i fundit. Projekte të tjera të lidhura me gastronominë do të pasojnë këtë projekt.

Qëllimi i tij është që Shqipëria të njihet në Europë dhe botë për gastronominë dhe risitë që do të sjellë menuja, e cila do të krijohet nga ai.

Në Tetor të këtij viti Ravajoli do të vijë në Shqipëri për të organizuar një event në qytetin e Durrësit dhe do të japë më shumë detaje për këtë bashkëpunim me Harmonia Hotels Group.

Ai është vlerësuar me disa çmime si ‘Luga e Argjendë’, ‘Kapela e Artë’ dhe ‘Shefi më i mirë i kuzhinës për vitin 2016’. Është mbasador i Jamie Oliver në Shqipëri, ambasador i Shqipërisë në Qipro në fushën e gastronomisë si dhe së fundmi ambasador chef i Shqipërisë në botë.

Lexoni: Ravajol, Ambasadori chef i Shqipërisë në botë vjen në Tiranë

Në Greqi dhe Qipro ai është chef executive i restorantit Margharita pizza artigianale, i cili është vlerësuar si një nga 100 restorantet më të mirë në botë, si dhe për 4 vjet rresht restoranti më i mirë për Comfort Food. 

CEO i Margharita pizza artigianale është Christos Sokolis si dhe heat pizzaiolo i riu i talentuar Temi Kosova.

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale