Webinar, Sfida e të punuarit në distancë


Pandemia e virusit Corona, ka detyruar shumicën e bizneseve të mbyllin aktivitetet fizike dhe të punojnë remote nga shtëpia. Njerëzit janë mësuar të punojnë në zyrë, prandaj organizatat nuk ishin përgatitur për një ndryshim të tillë rrënjësor. Në situatën aktuale, organizatat, ekipet dhe njerëzit do të eksperimentojnë më shumë me punën virtuale.

Punëdhënësit janë përballë një sfide të vështirë sepse po u rrezikohet biznesi, nuk janë në kontakt të drejtpërdrejtë me punonjësit dhe po përballen edhe me sfidën ekonomike. Nga ana tjetër, punëmarrësit rrezikojnë vendin e punës dhe si pasojë të pagës. Ashtu si e gjithë bota, me këtë situatë po përballet edhe Shqipëria.

Duke qenë se kanë lindur shumë pyetje për mënyrën e funksionimit të bizneseve tani e tutje, Programi i Inkubimit dhe Akselerimit Hap!de do të zhvillojë një webinar lidhur me të punuarit në distancë. Diskutimi do të përqendrohet tek disa pyetje kyç:

  • A jemi të përgatitur sa duhet për këtë mënyrë të punuari?
  • Çfarë do të thotë për punëmarrësin dhe për punëdhënësin të punosh në distancë?
  • Çfarë mund të bëjnë ata që të përgatiten sa më mirë për këtë mënyrë të punuari relativisht të re, për shumë prej bizneseve shqiptare?

Panelistët janë:

Dritan Mezini, sipërmarrës, themelues dhe drejtor ekzekutiv i “DM Consulting Services” në Shqipëri dhe Kosovë, bashkë-themelues i portalit online të punës dhe karrierës duapune.com.

Gerti Boshnjaku, bashkë-themelues dhe drejtues i “New Media Communications”, kompani komunikimi marketingu dhe zhvillime aplikacionesh online.

Paneli do të moderohet nga Zen Marku.

Webinari do të zhvillohet ditën e enjte, 19 mars 2020, ORA 15:00 – 16:00.

Për t’u regjistruar falas në webinar, klikoni këtu.

 

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale