VR, IoT dhe Blockchain temat e konferencës së këtij viti në KosICT 2017


KosICT, një nga konferencat më të mëdha të IT në Ballkan, ka zbuluar disa detaje lidhur me programin e saj që përfshin, Realitetin Virtual, Internetin e Gjërave dhe Blockchain, ndër të tjera.

Pronarët e bizneseve, personeli i kompanive të nivelit C dhe profesionistët e teknologjisë nga Ballkani Perëndimor janë të ftuar të bashkohen me KosICT 2017, në Prishtinë (Kosovë). Ashtu si vitin e kaluar, vendi do të jetë në qendër të qytetit, duke e bërë të arritshme për të gjithë të bashkohen, për shkak të një parkingu të madh dhe disa lidhjeve me autobusë. Të premten më 27 dhe të shtunën në 28, duke filluar nga ora 09.30 dhe duke përfunduar me KosICT Nights.

Edhe pse KosICT 2017 është një konferencë IT, nuk është vetëm për njerëzit e përfshirë në teknologjinë e internetit. Bardh Kadiu, zëvendës drejtor ekzekutiv i STIKK: “Realiteti Virtual mund të përdoret kudo në ditët e sotme, për shembull në pasuri të patundshme. Interneti i gjërave lidh gjithçka me internetin, e cila mundet për shembull të përdoret shumë mirë në agrobiznes.

Realiteti virtual, 5G, Arte elektronike

Një tjetër mysafir shumë interesant do të jetë Mike Reiner, bashkë-themelues i Samitit Botëror të UA në Amsterdam, ku 120 folës ndajnë mendimet e tyre rreth inteligjencës artificiale. Electronic Arts (të ardhura prej 4.8 miliardë dollarësh) bashkë-themeluesi Jeff Burton do të flasë me ne rreth Realitetit Virtual.

Peter Hopwood do të jetë përsëri moderatori. Vitin e kaluar, ai përmendi KosICT si një nga konferencat e tij më të preferuara që ai ka drejtuar. Drejtori ekzekutiv i IPKO-s, Robert Erzin, do të flasi për 5G, gjeneratën e ardhshme të rrjeteve mobile. Folës të tjerë do të shpallen së shpejti.

KosICT ka tre lloje biletash këtë vit. Njëra do të japë aksesin vetëm në Këndin e Inovacionit. Rreth njëzet fillestarë do të paraqesin produktin ose zgjidhjen e tyre. Në mes të këtij këndi, do të ketë një vend ku disa prej kompanive fillestare mund të demonstrojnë gjithashtu prodhimet e tyre.

Bileta e kuqe do të japë qasje në sallën kryesore. Kjo biletë kushton 120 euro, por do të jetë vetëm 60 euro, – deri më 9 tetor. Ky është seksioni ku do të zhvillohen të gjitha bisedimet. Stafi i nivelit C dhe pronarët e bizneseve që duan të takojnë folësit dhe përfaqësuesit e qeverisë mund të blejnë një biletë të zezë. Kjo i jep (400 euro) akses ekskluziv në sallonin e biznesit, i ngjashëm me një sallë pritjeje biznesi në aeroport.

Një javë përpara KosICT 2017, njerëzit mund të fitojnë bileta të kuqe duke dhuruar gjak. Ndiqni mediat tona sociale për përditësime në lidhje me këtë mundësi.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale