Vendet me shpejtësinë më të lartë të internetit në botë
Përditësuar së fundmi: 26/07/2018

Vendet me shpejtësinë më të lartë të internetit në botë

Share
nga Anerola Torollari
Kor 26, 2018
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

Shpejtësia e internetit nuk ndryshon vetëm nga një vend në tjetrin, gjithashtu ndryshon në varësi të zonës që ndodheni brenda një vendi, sipas Worldwide Broadband Speed 2018.

Të dhënat e përdorura të përpiluara nga firma britanike Cable, renditi 200 vende sipas shpejtësisë mesatare të tyre në megabit për sekondë.

Lexoni: Ja çfarë duhet të bëni për të rritur shpejtësinë e internetit

Analiza u grumbullua nga M-Lab, një partneritet midis New America’s Open Technology Institute, Google Research Open Source Research, Princeton University’s PlanetLab dhe partnerëve të tjerë dhe hartuar nga Cable.

BusinessMag rendit 23 vendet që kanë internetin më të shpejtë në botë.

23. Franca — 24.23 megabits për sekondë
22. Madagaskari — 24.87 megabits për sekondë
21. Sllovakia — 25.3 megabits për sekondë
20. Shtetet e Bashkuara — 25.86 megabits për sekondë
19. Hong Kong — 26.45 megabits për sekondë
18. Andora — 27.14 megabits për sekondë
17. Lituania — 27.417 megabits për sekondë
16. Spanja — 27.19 megabits për sekondë
15. Estonia — 27.91 megabits për sekondë
14. Tajvan — 29.09 megabits për sekondë
13. Letonia — 28.63 megabits për sekondë
12. Japonia — 28.94 megabits për sekondë
11. Zvicra — 29.92 megabits për sekondë
10. Jersey (Ishull mes Anglisë dhe Francës) — 30.9 megabits për sekondë
9. Hungaria — 34.01 megabits për sekondë
8. Luksemburgu — 35.14 megabits për sekondë
7. Hollanda — 35.95 megabits për sekondë
6. Belgjika — 36.71 megabits për sekondë
5. Rumania — 38.6 megabits për sekondë
4. Norvegjia — 40.12 megabits për sekondë
3. Danimarka — 43.99 megabits për sekondë
2. Suedia — 46 megabits për sekondë
1. Singapori — 60.39 megabits për sekondë

burimi: BI


Evente

Rikthehet TË RINJTË FLASIN!

Korrik 31, 2019
2 PM – 5 PM