UNICEF lançon fondin e kriptomonedhave. Pranon dhurime në Bitcoin dhe Ethereum » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 10/10/2019

UNICEF lançon fondin e kriptomonedhave. Pranon dhurime në Bitcoin dhe Ethereum

Share
nga Anerola Torollari
Tet 10, 2019
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

UNICEF, organizata e bamirësisë së Kombeve të Bashkuara për fëmijët, ka krijuar një fond me kriptomonedha dhe po pranon dhurime në Bitcoin (BTC) dhe Ethereum (ETH).

Gjatë përhapjes së lajmit ditën e martë, UNICEF tha se iniciativa është mbështetur për të financuar teknologjinë open source duke përfituar fëmijët dhe të rinjtë në mbarë botën.

UNICEF tha se do të pranojë dhurime grantesh në BTC dhe ETH përmes fondit. “Nëse ekonomitë dhe monedhat dixhitale kanë potencialin për të formuar jetën e gjeneratave të ardhshme, është e rëndësishme që ne të shqyrtojmë mundësitë që ato ofrojnë,” tha Henrietta Fore, drejtore ekzekutive pranë UNICEF.

Fondacioni Ethereum është donatori i parë i fondit, pasi ka financuar edhe tre startup-e – Prescrypto, Atix Labs dhe Utopixar.

Lexoni: Fondi i Inovacionit nga UNICEF, një mundësi për startup-et teknologjike

Ndërsa UNICEF nuk e zbuloi shumën e granteve, Fondacioni Ethereum së fundmi thuhet se ka dhënë 100 ETH (afërsisht 18,000$) në UNICEF.

“Së bashku me UNICEF, ne po ndërmarrim veprime me Cryptofund për të përmirësuar aksesin ndaj nevojave themelore, të drejtave dhe burimeve,” tha Aya Miyaguchi, drejtore ekzekutive e fondacionit Ethereum.

Kjo nuk është hera e parë që UNICEF po eksploron teknologjinë e blockchain. Në fillim të këtij viti, organizata e bamirësisë ishte në bisedime me qeverinë e Kirgistanit për të eksploruar në teknologjinë blockchain për të siguruar qasje në internet për çdo shkollë në Azinë Qendrore.

Dhjetorin e kaluar, UNICEF dhuroi 100,000 dollarë për gati 6 startup-e blockchain për të zgjidhur çështje që variojnë nga kujdesi shëndetësor deri tek administrimi i financave dhe burimeve.

burimi: finance.yahoo