Fondi i Inovacionit nga UNICEF, një mundësi për startup-et teknologjike
Përditësuar së fundmi: 10/05/2019

Fondi i Inovacionit nga UNICEF, një mundësi për startup-et teknologjike

Share
nga Neada Muçaj
Maj 10, 2019

UNICEF Innovation Fund synon të investojë 50-90,000 dollarë për të financuar startup-e në fazat e para që kanë potencialin për të përmirësuar njerëzimin.

Nëse keni një startup të regjistruar në një nga programet e UNICEF dhe keni gati një prototip që premton rezultate të mëdha, Fondi i Inovacionit UNICEF po të kërkon pikërisht ty.

Kriteret

  • Jeni të regjistuar si një kompani private në një nga programet e UNICEF
  • Po punoni për zgjidhje të teknologjive open source me këto licenca apo të ngjashme: BSD (software), CERN (hardware), apo CC-BY (content);
  • Zgjidhja juaj ka potencialin për të ndikuar pozitivisht në jetët e fëmijëve.

Përfitimet

  • Fondi siguron 50-90,000 dollarë. Paratë kanë për qëllim testimin e prototipeve dhe vlerësimin  e tyre dhe zhvillimin në një nivel ku kompanitë tregojnë se kjo zgjidhje funksionon.
  • Zhvillimi i produktit dhe teknologjisë. Startupet e përzgjedhura do të përfitojnë asistencë teknike nga ekipi i UNCEF për të ndihmuar në vlerësimin dhe përmirësimin e zgjidhjeve të tyre.
  • Rritja e biznesit. Fondi përfshin një rrjet mentorësh, të cilët ndihmojnë startupet në zhvillimin e modelit të biznesit dhe strategjinë për të rritur kompaninë e tyre dh përfitimet.
  • Platformat dhe të dhënat. UNICEF ka një ekip të dedikuar për platformat e të dhënave dhe me akses në partneritetet e korporatës dhe raste të vlefshme prej të cilave startup-et mund të përfitojnë.
  • Maksimizimi i impaktit. Si organizata më e madhe në botë për fëmijët, UNICEF ka një rrjet ekspertësh dhe partnerësh në të gjitha vendet ku operon, të cilët mundësojnë këshilla të lokalizuara gjeografike dhe partneritete të nevojshme për të arritur më shumë përdorues.

Si të aplikoni?

Për të aplikuar, plotësoni këtë formular.

Për më shumë informacion vizitoni dhe faqen e web-it.

/UNICEF