Trajnim: “Mjeshtëria Profesionale e Shitjes”


Arsimim i vazhdueshëm në fushën e SHITJES dhe KOMUNIKIMIT. Denis Gafurri ju fton në trajnimin e tij:

Është kënaqësi që t’ju ftojmë të merrni pjesë në seminar ekskluziv me temën, “Mjeshtëria e Shitjes Profesionale Drejt Suksesit”.  Kemi përzgjedhur këtë temë sepse besojmë që profesioni SHITËS është një nga më të guximshmit në mjedisin e sotëm të biznesit.

Ne nuk e shohim trajnimin e shitjeve si një ngjarje, por një proces të vazhdueshëm për të përmirësuar aftësitë, njohuritë dhe rezultatet e shitjeve. Sistemi ynë i trajnimit drejton ndryshimin e vërtet të sjelljes dhe çliron potencialin e shitjes.

Objektivi i trajnimit:

Metoda jonë e shitjes është e lartë, të gjitha programet tona të shitjes janë të bazuara në hulumtime me njohuri nga qendra të ndyrshme për kërkimin e shitjeve, të testuara dhe të provuara për të punuar për shumë shitës. Prandaj, duke pasur parasysh që 77% e të mësuarit harrohet brenda 6 ditëve, nëse nuk përsëritet. Që trajnimi të ketë ndikim të vërtetë, ai duhet të mësohet, praktikohet dhe përforcohet me kalimin e kohës.

Temat që do të shtjellohen gjatë trajnimit janë:

  • Si t’i rrisim shitjet dhe të dominojmë;
  • Njohja e brandit nga punëtorët (Brand awareness);
  • Promocioni në rrjetet sociale dhe si ju ndihmojnë rrjetet sociale për të fituar më shumë biznese;
  • Takimi dhe negocimi me klientë;
  • Menaxhimi efektiv i kohës;
  • Gjuha e trupit;
  • Si t’i trajtojmë refuzimet e klientit dhe si blejnë njerëzit në shekullin 21;
  • Referenca;
  • Mbyllja e shitjes dhe shumë të tjera.

Pritet që pjesëmarrësit të marrin shënime e të jenë pro-aktivë dhe secili pjesëmarrës do të pajiset me katalog të trajnimit që do t’ju udhëheqë më tej drejt rezultateve më të mira në shitje edhe pas trajnimit.

Kushtet e pjesëmarrjes:

Ky trajnim është dedikuar posaçërisht për: stafin menaxhues të shitjes, shitësit, agjentët, si dhe për të gjithë personat të cilët janë të interesuar dhe të gatshëm të hyjnë në sektorin e shitjeve. Në fund të fundit të gjithë jemi në shitje pa marr parasysh se çfarë profesioni kemi duhet të dimë se si të ndërtojmë raport me njerëz dhe të fitojmë besimin e tyre. Është shumë i dobishëm për të gjitha kompanitë që merren me shitjen e shërbimeve, produkteve, prodhim dhe distribuim.

Kohëzgjatja:

Trajnimi zgjatë 2 ditë, nga data 25.01. – 26.01.2018, duke filluar nga ora 10.00 deri në ora 16.00.

Si duhet të aplikoni?

Aplikimin mund ta bëni në mënyrë elektronike në [email protected].

Must watch
Business Mag Nr. #22 - Dhjetor 2019

Kemi ndjekur me vëmendje zhvillimet në ekonomi, e në veçanti ata që ne i quajmë gjeneratorët e kësaj ekonomie, sipërmarrësit privatë. Padyshim që sfidat janë të mëdha. Tregje të pa konsoliduara, konkurrencë e pandershme në shumë sektorë, pak mundësi për financim dhe investime në projekte të reja, Por ne kemi vërejtur gjithashtu një dinamikë e dëshirë të madhe për të ecur përpara.

Në Numrin 22 të Revistës së Businessmag, ju do të gjeni sipërmarrës të dhjetëvjeçarit të fundit, të cilët po shënojnë historinë e tyre të suksesit pa u ndier. Aktivë, energjikë, vizionarë dhe shumë të thjeshtë, ata mund të jenë një model shumë i mirë për t’u ndjekur. I tillë është Urani. Pasioni për perfeksionizëm e siguri nuk ia ul ritmin marramendës të ngritjes dhe zhvillimit të një biznesi. Ai sot ka ngritur një rrjet biznesesh të tija dhe administron edhe sipërmarrje të tjera.

Në brendësi të revistës do të gjeni edhe sipërmarrës të tjerë, nga Shqipëria dhe Kosova.

Ky numër u është dedikuar personazheve të suksesshshëm dhe zhvillimit të aftësive në shërbim të tregut. Ndaj i kemi dedkuar një paketë speciale artikujsh kapitalit njerëzor, rëndësisë së tij, sfidave dhe projekteve të vitit të arshshëm, të prezantuara në Shkollën Verore organizuar nga projekti zviceran “Aftësi për Punë”.

Mes personazheve ju sjellim Brizida Delvina, administratore e një hoteli në Tiranë, Ajo ka zhvilluar një karrierë ideale në fushën e hoteleri-turizmit. Edhe pse Brizida pëlqen të rrijë larg vëmendjes, ajo është një model frymëzues dhe një mentore e mundshme, tashmë edhe për ju që do …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale