Trajnim licencimi për UDHËRRËFYESIT(GUIDAT) TURISTIKE

UNIVERSITETI BARLETI me anë të strukturës së specializuar BARLETI TRAINING AND TESTING CENTER(BTTC) dhe zbatim nga AKADEMIA E TURIZMIT DHE REKREACIONIT BARLETI është institucion i LICENSUAR dhe AKREDITUAR nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit për kursin dhe certifikimin e  UDHËRRËFYESVE TURISTIK KOMBËTAR, LOKAL, RINOVIM LICENSIMI DHE SPECIALITET I VEÇANTË.

“Udhërrëfyes Turistik Kombëtar” është një program kualifikues pёr target grupet:

 • personat që kanë përfunduar shkollën e mesme të përgjithshme ose profesionale (2+2)
 • brenda dhe jashtë vendit;
 • personat që ndjekin apo kanë përfunduar studimet e larta Bachelor brenda dhe jashtë
 • vendit;
 • personat që ndjekin apo kanë përfunduar një nga programet Master brenda apo jashtë
 • vendit; akredituar nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, në bashkëpunim me Universitetin
 • ‘’Clemson’’ SHBA, SOLIMAR, USAID, KOHL & Partners, American Hotel and
 • Lodging Educational Institute (AHLEI).

Ky trajnim profesional është i integruar teori-praktike dhe shtrihet në një kohëzgjatje prej 3-4 muaj.  Në përfundim të programit pjesëmarrësit pajisen me CERTIFIKATËN dhe DOKUMENTACIONIN E NEVOJSHËM që do tu mundësojë atyre të marrin automatikisht LICENSEN e Ushtrimit të Profesionit si Udhërrëfyes Turistik në Shqipëri pranë Ministrisë së Turizmit dhe Mjedisit.

 • Kursi i ri do të fillojë në 01 SHTATOR 2020 ora 17.00
 • Kursi zgjat 4 muaj, do të zhvillohet ditën e premte ora 16.00-20.00 dhe ditën e shtunë, ora 8.00-16.00;
 • Në këtë kurs mund të regjistrohen të gjithë personat e përmendur më sipër,
 • Regjistrimet kanë filluar pranë sekretarisë mësimore të Shluj “Universiteti Marin Barleti”, dhe për t’u regjistruar duhet të paraqisni:
  • Diplomën e shkollës së mesme apo te cikleve më të larta arsimore (fotokopje);
  • Mandat pagesën e regjistrimit (që mund ta merrni pranë zyrës së financës së (Shluj “Universiteti Marin Barleti”).
Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale