TJETËR AKSION PËR BIZNESET E MËDHA. AHMETAJ: DEKLAROJNË PAGA TË ULËTA » Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Përditësuar së fundmi: 05/12/2017

TJETËR AKSION PËR BIZNESET E MËDHA. AHMETAJ: DEKLAROJNË PAGA TË ULËTA

Share
nga Albana Mucaj
Dhj 05, 2017

Nuk ndalojnë aksionet e tatimeve tek kompanitë e mëdha. Ndërsa ende vijon aksioni kundër infomalitetit tek të gjitha llojet e sipërmarrjeve, ministri i Financave dhe Ekonomisë paralajmëron një tjetër aksion. Kontrollet fokusohen kësaj radhe në deklarimin e pagave. Në një takim të zhvilluar me sipërmarrjet e BusinessAlbania, ministri i Financave dhe Ekonomise Arben Ahmetaj, lajmëroi nisjen e kontrolleve për deklarimin e pages dhe punonjësve. Ahmetaj tha se, “Bilancet e bizneseve të mëdha do të jenë aksioni i radhës. Shumë biznese nuk i deklarojnë të gjithë punonjësit, ose deklarojnë ekonomistin apo inxhinierin me 270 mijë lekë të vjetra. Biznesi duhet ta vetëkorigjojë veten. Në rast se nuk reagon pas thirrjes do të zbatohet ligji”.

Sipas të dhënave nga Drejtoria e Tatimeve dhe Inspektoriati i Punës, në dy muaj kontrolle janë zbuluar rreth 890 punonjës të pasiguruar. Nga të gjitha kontrollet e kryera në vend, rezulton se gati 21% e sipërmarrjeve kryejnë shkelje tatimore, ku përshihet moslëshimi i faturës, mungesa e mbajtjes së bilanceve, mosdeklarimi i punonjësve.