Teknika e re dhe e çuditshme që do t'ju largojë stresin
Përditësuar së fundmi: 29/07/2017

Teknika e re dhe e çuditshme që do t’ju largojë stresin

Share
nga Anerola Torollari
Kor 29, 2017
Studied at Faculty of Science, Content Editor Biznesi at Business Magazine
lexo me teper >

“Të folurit në vetën e tretë me veten rezulton që ju të silleni me veten ashtu siç silleni dhe me të tjerët,” thotë Jason Moser, profesor psikologjie. “Kjo ndihmon në krijimin e nje distance psikologjike mes tyre dhe eksperiencave të tyre.”

Gjithashtu, e folura në vetën e tretë kërkon të njëjtën përpjekje mendore si e folura në vetën e parë.

Lexoni: SI E MENAXHOJNË STRESIN NJERËZIT E SUKSESSHËM?

Pse është kjo e rendësishme? Si mund ta përdorësh?

Herën tjetër që do të jeni të shqetësuar, pyeteni veten: “Pse është (emri juaj) i/e stresuar?” do të vini re që truri juaj do ta analizojë situatën në një mënyrë më objektive. Mendoni sikur të jeni duke menduar për një të afërm. Çfarë do t’i këshillonit? Kur mendoni për veten, truri gjithmonë është i padrejtë dhe mban një anë duke menduar subjektivisht. Por nëse jeni duke menduar për një njeri ‘tjetër’, atëherë do të gjeni zgjidhje më shpejtë dhe do ta qetësoni veten më shpejtë.

Burimi: Inc

Subscribe në kanalin tonë në YouTube