Team Albania, grupi që do të përfaqësojë Shqipërinë në “FIRST Global Challenge” në SHBA


Team Albania është ekipi që do të përfaqësojë Shqipërinë në “FIRST Global Challenge” në datat 13-20 Korrik në Washington D.C, ku do të garojnë me skuadra të ndryshme nga e gjithë bota. Ekipi përbëhet nga 10 studentë nga shkolla të ndryshme në kryeqytet dhe qytete përreth si Elbasan, Shijak, Durrës. Mentorët janë ata që i kanë udhëhequr gjatë gjithë këtij procesi.

FIRST Global ka të bëjë me krijiimin e marrëdhënieve të reja midis studenteve dhe të rinjve në të gjithë botën. Siç tregojnë edhe vetë në një prononcim për Business Magazine, brenda ekipit ekziston një diversitet mes anëtarëve dhe ata mezi presin që të njihen me të tjerë bashkëmoshatarë nga vende të ndryshme, të cilët sado të ndryshëm të jenë, mund të kenë aspirata të njëjta me ta.

Në thelb, kompeticioni ka të bëjë me ndërtimin e një roboti dhe konkurimi me robotët e tjerë të shteteve pjesëmarrëse. Megjithatë, FIRST Global është më shumë se kaq. Tema e kompeticionit këtë vit është “Uji” dhe ndërgjegjësimi dhe sensibilizimi i masës në lidhje me këtë problem global. Për këtë, loja që do të luhet ndërmjet robotëve që quhet “H2O Flow“.

Qëllimi kryesor i Team Albania është ndërtimi i një roboti që do të kontrollohet nga ata dhe do të konkurrojë në mesin e shumë të tjerëve. Për ta bërë këtë, ata kanë ndarë rolet brenda ekipit si programues, 3D-Dizajnues dhe ndërtues. Aktiviteti javor, i cili u zhvillua në Këndin Amerikan në Tiranë, ka filluar që nga Shkurti dhe do të vazhdojë deri në Korrik, kur do të fluturojnë në Washington për garën. Ekipi përbëhet nga 11 anëtarë, 9 studentë dhe 2 mentorë. Studentët: Marko Berberi (Sami Frashëri), Donaldo Biba (Sami Frashëri), Juli Grori (Gjergj Canco), John Shkëmbi (Imelda Lambertini), Mateo Doka (Kushtrimi i Lirise Durrës), Holger Hametaj (Protagonistët), Kristi Leka (Shkolla Profesionale Kamëz), Dario Cenko (Arben Broci). Mentorët janë Besnik Zylka dhe Elvira Çokaj.

Mbi rregullat e lojës dhe për informacione të tjera mbi kompeticionin vizito faqen zyrtare http://first.global/fgc/global-first-challenge/.

Must watch
Business Mag Nr. #24 - Tetor 2020

Numri 24 i revistës Businessmag.al sjell një panoramë të zhvillimeve, përshtatjeve dhe ecurisë në sektorë të ndryshëm të ekonomisë. Në të njëjtën kohë, shohim zhvillime relativisht të kënaqshme.  Organizime të reja si Dhoma Ekonomike e Gruas, duket si një shpresë për më shumë zë, lobim dhe mbështetje për gratë sipërmarrëse dhe sipërmarrjet e reja.

Gjatë kësaj periudhe angazhime si programi “Ringrihu më i fortë”, ishin një lloj kundërpërgjigje ndaj dëmeve ekonomike që po shkakton pandemia.

Influencerat vijojnë të rrisin hapësirat e tyre dhe janë bërë një instrument i rëndësishëm marketimi. Në brendësi të revistës do të gjeni renditjen e top 100 influencerave më të mëdhenj në vend.

Gjatë kësaj vere ndërkohë, vetë Businessmag pati një fushatë të suksesshme të promovimit të turizmit shqiptar. Qindra të rinj u angazhuan të dërgojnë foto dhe përshkrimet e vendeve të ndryshme të Shqipërisë.

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale