Të punosh më pak orë, do të thotë të jesh më produktiv


I lumtur, i përkushtuar dhe produktiv. Kështu e do stafin çdo kompani. Por shumë pak prej tyre, do të jepnin një ditë pushim për punonjësit në mënyrë që të arrinin në këtë nivel.

Një kompani në Zelandën e Re, Perpetual Guardian, ka zbuluar një startegji të re. Ajo u jep 200 punonjësve të saj një ditë ekstra pushim çdo javë, ndërkohë që paga dhe kushtet e punës mbeten të pandryshuara.

Rezultati flet vetë. Punonjësit ishin 20% më produktiv dhe më të lumtur. Ky eksperiment rezultoi “një sukses i pamatur”.

Kënaqësitë në punë dhe jetë u rritën në të gjitha nivelet, si në shtëpi ashtu dhe në punë, punonjësit filluan të punojnë më mirë dhe e pëlqenin punën e tyre më shumë se përpara eksperimentit.

Eksperimenti ka shumë implikime, duke rigjallëruar pyetjet rreth produktivitetit dhe kulturës së orëve të gjata të punës, si dhe mënyrën në të cilën punonjësit me kohë të pjesshme vlerësohen dhe shpërblehen.

Diçka është shumë e qartë, që orët e gjata jo detyrimisht barazohen me një produktivitet më të lartë.

Për shembull Koreja e Jugut, renditet në fund të vendeve të OECD-së për produktivitetin e punës, pavarësisht se ka një kulturë për të punuar me orar të zgjatur.

Po ashtu, brenda Europës, Greqia ka javët më të gjata të punës, por del në fund të matjeve të OECD-së për GDP-në për orët e punës.

Puna me kohë të pjesshme mund të ndihmojë gjithashtu në rritjen e diversitetit të fuqisë punëtore. Punëtorët me kohë të pjesshme shpesh paguhen më pak sesa kolegët e tyre me orar të plotë, edhe pse shumë nga ata arrijnë në katër ditë atë çfarë bëjnë të tjerët në pesë.

Natyra e punës është kritike për të vendosur nëse reduktimi i gjatësisë së ditës së punës është kosto-efektive.

Për punonjësit me turne, siç janë mjekët, infermierët ose rojet, nevojitet një prezencë e vazhdueshme, që do të thotë që punëdhënësi do të duhet të gjejë dikë tjetër për të mbuluar vendet e punës.

Por për punonjësit e zyrës aplikohet ligji i Parkinsonit, i cili thotë se “puna zgjerohet për të plotësuar kohën në dispozicion për përfundimin e saj.” Pra, punonjësit do të bëhen më efikas nëse ka më pak kohë për të përfunduar një detyrë.

Për të rritur produktivitetin duhet të përmirësohet ekuilibri midis punës dhe jetës.

/WeForum

Must watch
Business Mag Nr. #23 - Qershor 2020

Të gjitha planet tuaja për këtë vit, si individë apo sipërmarrës mund të jenë përmbysur. Mbërritja e Coronavirusit në Shqipëri paralizoi gjithçka, ashtu si kudo. Në mënyrë të papritur na vuri në kushte tërësisht të tjera pune, na shtoi pasigurinë e shqetësimin për të ardhmen.

Sipërmarrjet, kryesisht në fushën e IT u përshtatën më shpejt, duke angazhuar punonjësit nga shtëpia. Ato zhvilluan dhe më tej mundësitë për të punuar në distancë, ndërkohë që shumë kompani të tjera u mbyllën plotësisht.

Kjo është një periudhë sprove, për individin, drejtuesit dhe liderin. Kjo është lufta që po zhvillohet në spitale dhe fronti i parë i saj janë mjekë, infermierë e sanitarë. Historia e ekonomisë k a treguar se gjithmonë pas një situatë të vështirë ka një ringritje. Dhe ne besojmë se kështu do të jetë.

Deri atëhërë ajo çka na mbetet të bëjmë është respektimi i rregullave të kërkuara, marrja e përgjegjësive ndaj të tretëve për aq sa mundemi, e të interesohemi për të pamundurit, të ndajmë diçka për ta.

Solidariteti nuk ka munguar e nuk do të na mungojë as kësaj radhe. Ajo çfarë doli në pah krahas solidaritetit ishte varfëria: e shtetit, e kompanive dhe e vetë individëve.

Një ditë pas dërgimit të 30 bluzave të bardha në Itali, The Guardian na vlerësoi në artikullin e saj si zemërgjerë edhe pse Ky numër ishte planifikuar të botohej në Prill 2020, por procesi u shty për shkak të masave të ndërmarra si pasojë e shpërthimit të Covid-19. Edhe pse në kohë vështirësish, jemi …

Shiko më shumë
Na ndiqni në rrjetet sociale